Sakarya

"2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı"

15:42 03 Eylül 2015
"2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı"

 Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, vekaletle kurban kesimi hizmetlerine ilişkin, "Hem ülkemizde hem de yurtdışında bizden et bekleyen insanlar var. Bu etlerin oraya ulaştırılması noktasında önemli hizmet veriyoruz" dedi.

Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Adapazarı ilçesinde bir tesiste gerçekleştirilen "2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı" toplantısında yaptığı konuşmada, insanların kurban ibadetlerini gerçekleştirmesinde bugünün şartlarında bazı problemler olduğunu söyledi.

Apartman kültüründe kurban kesme şartlarının zorluğuna değinen Yılmaz, bu nedenle vatandaşların genellikle kurbanlarını vekaletle kestirme yoluna gittiğini ifade etti. 

Yılmaz, Türkiye'nin başta Afrika ülkeleri olmak üzere yoksul Müslümanların yanında olması gerektiğine işaret ederek "Vekaletle kurban alanında iki önemli iş görmüş oluyoruz. Birincisi, kurbanın kendisine vacip olanların kurban ibadetlerini yapmalarına yardımcı oluyoruz, onların sorumluluklarının kalkmasına vesile oluyoruz. İkincisi bu kurban etlerinin en uygun kişilere ulaşmasını sağlıyoruz. Hem ülkemizde hem de yurtdışında bizden et bekleyen insanlar var. Bu etlerin oraya ulaştırılması noktasında önemli hizmet veriyoruz" diye konuştu.

- "Kurbanları bekleyen kardeşlerimiz var"

İnsanlara devlet kurumu olmanın güvencesini rahatlıkla verdiklerini vurgulayan Yılmaz,  şöyle konuştu:

 "Biz dünya genelinde kaç ülkede kurban keseceksek, bu ülkelere göre kurban fiyatı araştırması yapıyoruz. Buna göre ortalama bir fiyat çıkıyor. Kesebileceğimiz her yerde çıkan fiyatı baz alıyoruz. Kurban fiyatları çok yüksek olduğu için kurban kesemediğimiz yerler var. Filistin ve Ukrayna bu ülkelerden birisi.  Biz vekaletlerden artan paralarla buralarda nafile kurbanları kesiyoruz. Ayrıca oradan da sevap kazanmış oluyor kardeşlerimiz. Kurban ibadetinin insanı onaran ve inşa eden bir özelliği var. Kurban Bayramı'nı iple çeken, Türkiye'den gelecek kurbanları bekleyen Afrikalı kardeşlerimiz var. Orta Asya'da, Türkmenistan'da, Kırgızistan'da yoksulluk çeken insanlarımız var."

Yılmaz, vekaletle kesilen her kurbanın, birer sevgi mektubu olduğunu dile getirerek "Biz Türkiye'den kardeşleri olarak onlara  'Biz sizi unutmadık yanınızdayız. Hediyemizi kabul edin' diyoruz. Onlarda bu hediyeyi kabulle bize müteşekkir kalıyorlar. Aramızda bir pozitif enerji ve akım meydana geliyor. Böylece bir sevgi oluşuyor" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.