Sakarya

Hakkari'deki terör saldırısı

20:11 07 Eylül 2015
Hakkari'deki terör saldırısı

Sakarya, Bolu, Karabük ve Zonguldak'ta bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına tepki gösterdi

 Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Sakarya, Bolu, Karabük ve Zonguldak'ta bazı sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde toplanan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya Teşkilatı üyesi grup ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, terör örgütü aleyhine slogan attı. 

MTBB İl Başkan Yardımcısı Talha İbil, grup adına yaptığı konuşmada, Dağlıca bölgesindeki saldırıyı lanetlediklerini söyledi. 

PKK terörüne karşı sabırlarının kalmadığını, devletin bu saldırılara en ağır şekilde karşılık vermesi gerektiğini vurgulayan İbil, şunları kaydetti: 

"Burada sivilleri ve bölge halkını temsil ettiğini, sürekli barış mesajları veren konuşmalar yaparak siyasi arenada yer alan terör örgütü uzantılarıysa kendi seslerini yalnızca kendileri duymaktadır. Net şekilde ne bir tavır ne de reaksiyon göstermemişlerdir. Hani barış, kardeşlik istiyordunuz? Nerede Türkiye'nin dört bir yöresinden söylediğiniz sevgi türküleri? Hepsi birer balon muydu? Bu saatten sonra bu kimseler terör örgütü mensuplarına yaptıkları yardımlar ve onlara sağladıkları imkanlar neticesinde yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.

Aynı şekilde medya organlarından seçim öncesi bu kişileri 'barış güvercini' olarak gösterip, ellerine saz verip televizyonlara çıkartan, Türkiye vatandaşlarına bu kişileri sempatik göstermeye çalışan malum medya da bu cezalardan nasibini almalıdır."

İbil, "Bilinmesini isteriz ki terör örgütü PKK'nın kendisi, üniversitedeki yapılanmaları, Meclisteki temsilcileri ve basın kuruluşlarındaki parlatıcılarıyla mücadelemiz son nefer kalana kadar sürecektir. Vatanımız ve milletimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.

Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

- Bolu

Bolu Tabaklar Camisi önünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitler için gıyabi cenaze namazı kılarak, dua etti.

Daha sonra Türk bayraklarıyla İzzet Baysal Caddesi'nden Kent Meydanı'na yürüyen grup, zaman zaman, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, her Türk asker doğar" sloganları attı.

Grup, Bolu Askerli Şubesine giderek, gönüllü askerlik için dilekçe verdi. 

- Karabük

Karabük Belediyesi önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan grup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Terör aleyhine slogan atan grup, Türk bayrağı açtı.

Konuşmaların ardından grup, Askerlik Şubesi'ne giderek gönüllü askerlik için dilekçe verdi. 

- Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk bayrağı açtı. 

"Her şey vatan İçin", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" sloganları atan grup, Gazipaşa Caddesi'ne geçti.

Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, Şehitler Parkı'na kadar yürüdü.

Çevredekilerin de alkışlarla destek verdiği grup, şehitler için dua ederek dağıldı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.