Sakarya

Terör saldırılarına tepkiler

20:35 11 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

Saldırılar, Sakarya, Karabük ve Bartın'da protesto edildi

Terör saldırıları Sakarya, Karabük ve Bartın'da protesto edildi.

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde spor salonu önünde toplanan gruptakiler, Türk bayraklarıyla araçlarını donatıp konvoy oluşturdu. 

Caddelerde korna çalarak teröre tepki gösteren gruptakiler, ilçe meydanında İstiklal Marşı'nı okudu, şehitler için dua etti. 

Gruptakiler adına gazetecilere açıklama yapan Mustafa Saray, son günlerde yaşanan terör saldırılarından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Teröre tepki göstermek, asker ve polisimizin yanında olduğumuzu belirtmek, şehit ailelerinin acılarını paylaşmak için konvoy oluşturduk" dedi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

- Karabük 

Beşbinevler Mahallesi Şahintepesi mevkisinde toplanan bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla PKK terör örgütü aleyhine slogan atarak Şehit Mehmet Esen Karakolu'na kadar yürüdü. Grup, İstiklal Marşı'nı okudu, şehitler için saygı duruşunda bulundu.

Yenice ilçesinde de Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri slogan atarak teröre tepki gösterdi. Yürüyüşe, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

- Bartın

Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde toplanan 10 sivil toplum kuruluşuna mensup grup, PKK terör örgütü aleyhine slogan attı. 

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, terörün, kan ve şiddetten beslenen insanlık suçu olduğunu, bunu aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişilerin işleyebileceğini söyledi.

"Terörizm ve teröristlerin hedefi insanlıktır, kardeşliğimizdir" diyen Dağdeviren, "Ülkemize, milletimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, hangi terör örgütünden gelirse gelsin, nefretle kınıyoruz. Alçak terör örgütlerine karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vereceğiz" ifadesini kullandı.

Dağdeviren, demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasanın da en kısa zamanda hayata geçirilmesi, her türlü provokasyon ve engellemeye rağmen yatırımların arttırılması gerektiğine işaret ederek, terör örgütlerini silah bırakmaya, ülkeyi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırdı. 

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.