Sakarya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

12:06 27 Eylül 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

"(Çözüm Süreci) Süreç boşa gitmedi. Sürecin bir amacı da şuydu, kardeşliğimizi pekiştirmek, varsa hala hakkını alamayanlara bireysel, insan ve demokratik haklarını vermektir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Çözüm Süreci'nin boşa gitmediğini belirterek, "Sürecin bir amacı da şuydu, kardeşliğimizi pekiştirmek, varsa hala hakkını alamayanlara bireysel, insan ve demokratik haklarını vermektir" dedi.

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Üstün, ilçenin barış kenti olduğunu, herkesin birbirine saygı ve sevgiyle yaklaştığını belirtti. 

AK Parti Olağan Kongresi'nde İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın kurulduğunu, kendisinin de başına getirildiğini aktaran Üstün,  "Başbakanımızla görüştük. Bana ilk yapacağım işleri tek tek yazdırdı. 'Bizim Roman açılımımız vardı, tam huzura kavuşmadı, ilk yapacağın işlerden bir tanesi bu. Roman kardeşlerimizle ilgili dosyayı alacaksın, yeniden çalışmaya başlayacaksın, orada sorunları tek tek çözeceksin' dedi" ifadesini kullandı.  

Üstün, Romanların çocuklarını okula gönderirken sıkıntı çektiğini, ikametgahla alakalı problemlerinin olduğunu vurgulayarak, "Geçtiğimiz günlerde bakanımızın desteği ve belediye başkanımızın da takibiyle yerinde değişim konusunda iyileştirme yapılmış ama sizin kültürünüze uygun daha da güzel mahalleler oluşturmaktayız" dedi. 

Bazılarının "Çözüm Süreci boşa gitti" değerlendirmesi yaptığına değinen Üstün, şunları anlattı: 

"Hayır boşa gitmedi. Sürecin bir amacı da şuydu; kardeşliğimizi pekiştirmek, varsa hala hakkını alamayanlara bireysel, insan ve demokratik haklarını vermektir. Van'daki kardeşimiz de Edirne'deki kardeşlerimiz de bu hakları kullanacak. Bakın şu anda terörle mücadelede Şırnak Cizre'de çalışma yapıyorlar. Teröristler yalvarıyor, 'gelin bizi, halkımızı kurtarın' diye. Kapıdan dışarıya çıkmıyor. Neden? Çözüm Süreci başarıya ulaştı da ondan. İnsanımız devletine güvendi, daha bağlı hale geldi. Teröristlere 'Kürtçe konuşabiliyorum, eğitim alabiliyorum, üniversitelerde Kürtçe enstitüler kuruldu, bunları daha önceleri yapamazdım, bugün rahatça Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi, o zaman niye silaha sarılıyorsun' diyor, onları eleştiriyorlar. İşte Çözüm Süreci'nin başarısı, bu bizim tanıdığımız haklarla alakalıdır. Bunları vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatacağız ve AK Parti'mizi tekrar 1 Kasım'da tek başına iktidar yapıp, uzun süre ülkemizi yöneteceğiz."

Üstün, daha sonra Ferizli ilçesinde düzenlenen programda partililerle bayramlaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.