Sakarya

Sakarya merkezli "silah ruhsatı" operasyonu

19:32 05 Ekim 2015
Sakarya merkezli "silah ruhsatı" operasyonu

Sakarya merkezli 14 ilde, sahte belgelerle silah ruhsatı düzenleyen organize suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 88 şüpheli yakalandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya, Bolu, Balıkesir, Edirne, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Van, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir ve Trabzon'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde silah ticareti yapmak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, rüşvet ve irtikap, silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alamayacak durumundaki şahıslara usulsüz yöntemlerle sahte silah ruhsatı ve sahte evraklarla Makine Kimya Enstitüsünden silah alımı yapan ve yaptıran" şüpheli şahıslara yönelik operasyonda, taşıma ruhsatı almaya engel sabıkası bulunan ve sabıkası olmadığı halde gerçek ruhsat aldığını düşünen 83 kişi gözaltına alındı.

Şüpheli 83 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kaldı. Olayla ilgili 49 şüphelinin tespit ve yakalama çalışmalarına ise devam ediliyor.

- Örgüt üyesi 5 kişi adliyeye sevk edildi

Sakarya'da bir av bayisi olduğu öğrenilen "organize suç örgütü" üyesi H.Y. (44) ile G.M. (46), C.E. (33), Edirne İpsala İlçe Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliği Ruhsat Biriminde görevli polis memuru M.İ.K. (50) ve B.G. (21), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 74 değişik çap ve markalarda tabanca, 5 bin 354 tabanca fişeği, 5 av tüfeği, 125 av tüfeği fişeği, 59 sahte silah taşıma ruhsatı, 106 şarjör ele geçirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.