Sakarya

Sakarya'da kaçakçılık operasyonu

21:21 07 Ekim 2015
Sakarya'da kaçakçılık operasyonu

Kent merkezinde yapılan çeşitli operasyonlarda yakalanan 36 kişiden 6'sı tutuklandı

Sakarya'da düzenlenen çeşitli operasyonlarda, kent merkezinde yapılan çeşitli operasyonlarda yakalanan 39 kişiden 7'si çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, doğu illerinden temin edilen kaçak sigaraların kent genelinde büfe ve iş yerlerine satıldığı bilgisine ulaşan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, H.K'nın (36) bulunduğu araçtan 19 bin 670 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi.

Yakalanan sigaralara el konulurken, H.K hakkında Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

 Açıklamaya göre, bir başka ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.A (23) ve Ö.S (43)'nın bulunduğu otomobili, Semerciler Mahallesi Sedat Kırtepe Caddesi'nde durdurdu. H.A ve Ö.S'nin evlerinde yapılan aramada toplam 42 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap ile 6 gram esrar ele geçirildi.

Savcılığa sevk edilen H.A serbest bırakıldı, Ö.S ise tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Motorize Yunus Timlerinin Serdivan 9. Cadde'de yaptığı uygulamada 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 8 adet fişek ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerin Serdivan bölgesindeki çalışması sonucu 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 15 adet fişek ele geçirildi. Motorize Güven Timlerinin Hacıoğlu Mahallesi'nde müdahale ettiği kavgada 1 adet silah ele geçirildi. Çeşitli adreslerden 4 şahıs üzerinden esrar, sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Çeşitli adreslerde yapılan çalışmalar sonucu 9 ayrı şahıs üzerinden 9 adet çeşitli markalarda kuru sıkı tabir edilen tabanca ele geçirilmiş, bu şahıslara toplam 7 bin 650 lira para cezası tatbik edilmiştir. Çeşitli suçlardan aranan 36 kişi yakalanmış, 6 şahıs adli makamlarca tutuklanmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.