Sakarya

Kocaali'de öğrencilerden taşımalı sistem talebi

11:30 09 Ekim 2015
Kocaali'de öğrencilerden taşımalı sistem talebi

Kocaali'de yurtta kalmak istemeyen Kocaali Abidin Serhoş Çok Programlı Anadolu, Kocaali Anadolu ve Kocaali Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencileri, Kaymakam Ahmet Odabaş'tan taşımalı sistem talebinde bulundu. 

Odabaş'ı makamında ziyaret eden öğrenciler adına konuşan Hatice Serhoş, ilçede yeni yapılan yurtta kalmak istemediklerini belirterek, "Eskiden olduğu gibi taşımalı sistemle gidip gelmek istiyoruz, ailelerimizden kopmak, ayrı kalmak istemiyoruz. Bu konuda sizlerden yardım istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Kaymakam Odabaş da çocukları en güzel okul ve yurtlarda barındırmak, arkadaş ortamlarını daha iyi değerlendirmelerini sağlamak istediklerini kaydederek, devletin öğrenciler için ilçelerde son teknolojiyle yaptırdığı okul ve yurtların çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Öğrencilerin yurt ortamına alışmaları gerektiğini, üniversite için diğer illerde kalmak zorunda kalabileceklerini bildiren Odabaş, "Konuyu Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'la görüştüm. Valilik emriyle öğrenci kardeşlerimizin eğitimlerini yarıda kesmemeleri ve derslerinden geri kalmamaları için isteyen öğrencilerimiz yurtlarda kalacak, istemeyen öğrencilerimiz ise eskiden olduğu gibi taşımalı sistemle evlerine gidip gelmeye devam edecekler" ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.