Sakarya

Sakarya'da aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı

17:52 12 Ekim 2015
Sakarya'da aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı

Sakarya'da aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı.

Erenler ilçesindeki bir restoranda düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, burada yaptığı konuşmada, barış programına katılan Demir ve Anık ailelerine teşekkür etti.

Şahit oldukları güzel tablonun meydana gelmesinde emeği geçen, barışın temin edilmesinde gayreti ve hizmeti olanlara tebrik ve teşekkür eden Vali Coş, şöyle devam etti:

"Hepsinden Allah razı olsun. Hepimiz inanıyoruz ki yaratılanı hoş görmemiz lazım yaratandan ötürü onun için barışa, dostluğa, kardeşliğe önem vermemiz lazım. Bugün bu burada tecelli ediyor. İlimizin de ülkemizin de İslam aleminin de dünyanın da barışa ihtiyacının ne kadar çok olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için kaybettiğimiz kıymetli insanları, şehitlerimizi, gazilerimizi, büyük insanları, Peygamber Efendimizden bugünlere kadar gelen kaybettiğimiz bütün kıymetlilerimizi rahmetle şükranla anıyoruz."

Coş, huzurun, yaşamanın ve yaşatmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayarak, "İnşallah burada tesis edilen barış ebediyen devam eder, kıymetli bir dostluk haline dönüşür ve biz de bundan büyük memnuniyet duyarız" şeklinde konuştu.

Vali Coş'un konuşmasının ardından Demir ve Anık ailelerinin üyeleri, tokalaşarak barış için Kuran-ı Kerim huzurunda yemin etti. Program, barış duası ve yemeğin ardından sona erdi.

Programa, Demir ve Anık ailelerinin yanı sıra eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, AK Parti 23. Dönem Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti 22. Dönem Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ile AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç katıldı.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki stadyum inşaatının tuvaletinde 30 Temmuz 2015'te Yılmaz Demir'in cesedi bulunmuş, işçiyi öldürdüğü ileri sürülen Recep Anık tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.