Sakarya

Genel seçime doğru

17:22 22 Ekim 2015
Genel seçime doğru

 AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Şaban Dişli, Erenler ilçesinde Ağrılı bir aileyi evinde ziyaret etti.

Küpçüler Mahallesi Set Arkası'nda Salih Akkoyun'un evinde çok sayıda doğu kökenli ailenin de katıldığı ev toplantısında konuşan Dişli, nefret dilinin bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Bunu da ailelerin bitireceğini vurgulayan Dişli, "Ne olursa olsun her bir aile bu büyük toplumun bir hücresi. Biz hücrelerimizi sağlıklı kılarsak, toplumu da sağlıklı kılarız. Bu yanlışları biz karşılıklı konuşup halledebilseydik, bugün ki durumlara düşmezdik. Çok canlar gitti, gidiyor" dedi.

Dişli, ölümün çok büyük ve acı bir olay olduğunu belirterek, "Hele de böyle terörde olduğu zaman o çok daha acı ama o ölüm olayını maalesef birtakım şeylere devşirmeye çalışıyorlar. Seçim zamanı oya devşirmeye çalışıyorlar, seçimden sonra bir takım kurumları yıpratmaya devşiriyorlar. Her birimiz terörü ayrı lanetlemek zorundayız. Kim olursa olsun" diye konuştu.

Dişli, ülkede 13 yıldır huzur yaşandığını fakat o huzurun içeriden ve dışarıdan bozulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Güven ortamı ile yeniden kalkınmaya başlayacaklarını anlatan Dişli, şöyle konuştu:

"Siyasi istikrar ekonomik istikrarın ilk basamağıdır. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrarı getirecek o güven ortamını yeniden sağlayamayız. Kalkınmayı sağlayamazsak, öldürmekle hiçbir şeyin önüne geçemezsiniz. Bunu durdurmamız lazım. Bunu önce ailelerimizle başarabiliriz. Yeniden birlik, beraberlik, kardeşliği ailelerimizle yakalayabiliriz. Bütçe hazırlanamaz ise 2016 Ocak ayında hiç kimseye maaş ödeyemeyiz. Maaş ödeyemediğimiz zaman vatandaş harcama yapamaz, bakkal parasını alamaz toptancıya borcunu veremez, toptancı fabrikaya parasını ödeyemez, fabrika işçisinin maaşını ödeyemez. Bakın ekonomik zincir en zayıf halkadan koptuğu zaman sistem çöker. Bunları bir şekilde başarırız. Şuanda başaramadığımız olay birbirimizle empati kuramamak, enerji alamamak, birbirimizle konuşamamak. 15 gündür seçim meydanlarında bunu sürekli söylüyorum. Önce konuşmayı öğreneceğiz."

Ziyarette Dişli'ye, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve İlçe Başkanı Resul Yılmaz da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.