Sakarya

Sakarya'da sığınmacılara gıda yardımı

12:53 15 Kasım 2015
Sakarya'da sığınmacılara gıda yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Akyazı ilçesindeki ihtiyaç sahibi Irak ve Suriyeli ailelere gıda yardımı yaptı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki ihtiyaç sahibi 30 Irak ve Suriyeli aileye gıda yardımında bulunuldu.

Vakfın Akyazı Temsilciliğinden yapılan açıklamada, milyonlarca kişinin, savaş, doğal afet veya imkansızlıklar nedeniyle kış mevsimini zor şartlar altında geçirdiği belirtildi.

Akyazı'da zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Iraklı ve Suriyeli 30 aileye gıda yardımı yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Sıcak bir yuvadan mahrum sığınmacılar için şartlar daha da zorlaştı, soğuktan ölümler meydana geliyor. Geçen kış Suriye'de onlarca bebek, donarak hayatını kaybetti. Ülke, millet, din, dil ayrımı yapmadan, kış nedeniyle zor durumda kalan insanların hayatlarını koruyabilmek için halkımızı kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Bu kişilerin yağmur ve çamurdan korunmaları için bot, üşümemeleri için battaniye, atkı, bere, eldiven, mont, bebeklerin aç kalmaması için de mama ve bisküvi yardımında bulunabilirsiniz."

Açıklamada, hayırseverlerin İHH İnsani Yardım Vakfı Akyazı Temsilciliği ya da irtibat bürosuna gelerek kampanyaya destek verebileceği bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.