Sakarya

SAÜ öğrencilerinden "formasyon" protestosu

17:04 17 Kasım 2015
SAÜ öğrencilerinden "formasyon" protestosu

 Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının arttırılması talebiyle protesto düzenledi.

Ellerine aldıkları pankartlarla üniversite yerleşkesindeki rektörlük binası önünde bir araya gelen grup, burada halay çekti, slogan attı.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri adına basın açıklaması yapan Fen Edebiyat Fakültesi Başkanı Mustafa Güneş, hiçbir siyasi amaç gütmediklerini, tek temennilerinin bütün öğrencilere formasyon verilmesi olduğunu söyledi.

Daha önceki yıllarda herhangi bir koşul aranmadan tüm öğrencilere formasyon verildiğini belirten Güneş, "Formasyon sayısının bu yıl 200 kişi sınırında kalması vahim bir tablodur. YÖK geçmiş yıllarda olduğu gibi bizlerin mağduriyetini derhal gidermeli ve koşulsuz bütün öğrencilere formasyon vermelidir. Unutulmasın ki formasyon sadece bir sertifikadır. Alan sınavları ve KPSS ile öğretmen alan bir sistemde formasyon vermemek için direnmek izah edilemez. Bütün fakültelere koşulsuz formasyon verilmelidir. Mezun olduğumuzda eskiden mevcut olan Türkolog, Biyolog gibi unvanlarımız her bölüm için tekrar verilerek iş imkanları arttırılmalıdır" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.