Sakarya

SATSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı

17:11 27 Kasım 2015
SATSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı

 Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO'da düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulunun aylık faaliyetlerini anlattı.

Kösemusul, terörü, diğer tüm nefret suçlarını ve hain girişimleri, İslam ile bir arada anmanın kabul edilemez durum olduğunu söyledi.

1 Kasım Genel Seçimi'ni geride bıraktıklarını anımsatan Kösemusul,  "Milletimiz tercihini yapmıştır. Seçim sonuçları, seçilen yeni Meclis Başkanı ve kurulan 64. dönem kabinesi ülkemiz için hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin 100. yıl hedefleri için yeni anayasa, nitelikli demokrasi ve güçlü ekonomi için hep birlikte çalışmalıyız. Türkiye, hem kendi bölgesine hem de tüm dünya ülkelerine, huzurun, güvenin ve istikrarın ülkesi olduğunu göstermek zorundadır" diye konuştu.

-"İhracat Umut Veriyor"

Kösemusul, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ekim ayında Sakarya’nın ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,03 ile ülke ortalamasının üzerinde artış gösterdiğini bildirdi.

 Sakarya'nın ekim ihracatının, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,03 ve geçen aya göre yüzde 1,18 artış sonucunda 197 milyon 837 bin dolar ihracatıyla 9. sırada yer alarak başarısını yükseltmeye devam ettiğini belirterek, "İhracatın yan sektörlerde de gelişimin devam etmesi için çalışmalarımız var. Kararlı adımlarla eğitim kalitemizi ve istihdamımızın niteliğini artırarak üretim gücümüzü yükseltmek için çalışmalarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.

-Yerli otomobil

Kösemusul, uzun süredir yerli otomobil konusunda "Otomotiv şehri Sakarya başlığı" ile aktif bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Bu çalışmalarımızın meyvesini Sn. Cumhurbaşkanımızın Sakarya’mızda bizzat açıkladığı Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi ile aldık" diyen Kösemusul, şunları kaydetti:

"Bu kararın ardından Sakarya’mızda yatırım yapmak isteyen firmaların da şehrimize olan güveni daha da yükselmiştir. Biz yerli otomobilin istihdam tecrübesi ve üretim kalitesi ile fark oluşturan Sakarya’mızda üretilmesini istiyor ve şehrimizi bu yatırıma hazırlamak için yoğun çalışma gerçekleştiriyoruz.  Otomotiv sektörünün Sakarya’mıza çok çok önemli katkılar sağlayacağı yadsınamaz bir gerçektir. Potansiyeli ve milli üretim tecrübesi ile yerli otomobil Sakarya’mızda üretilmelidir. Sakarya’mız, ekonomisi hızla canlanan,  ülkemizin büyüme hızından daha hızlı büyüyen, potansiyeli ve değerleri ile fark oluşturan bir şehirdir. Sakarya’mız önümüzdeki 4 yıl boyunca ülkemizin stratejik yatırımları olan milli tank, milli tren ve yerli otomobil üretimlerine ev sahipliği yapan, şehir insanının sosyal ve kültürel zenginliğini çok daha yükselten bir şehir hüviyetine kavuşacaktır. Vatanını ve milletini seven, başarının temel şartının birlik ve kardeşlikte, istişare ve dayanışmada olduğuna inanan iş dünyamıza, tüm üyelerimize çalışmalarında kolaylıklar ve üstün başarılar diliyorum."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.