Sakarya

Midesinin yüzde 80'i alınınca sağlığına kavuştu

17:15 28 Aralık 2015
Midesinin yüzde 80'i alınınca sağlığına kavuştu

Sakarya'da mide ağrısı ve kusma nöbetleri şikayetleriyle gittiği hastanede kendisine ülser teşhisi konan kişinin, midesinin yüzde 80'i alındı

Sakarya'da mide ağrısı ve kusma nöbetleri şikayetleriyle hastaneye giden Muhammet Koç (33), hastalığına ülser teşhisi konmasının ardından midesinin yüzde 80'i alınarak sağlığına kavuşturuldu.

Hendek ilçesinde yaşayan Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 yaşında çalışmaya başlamasının ardından mide ağrısı ve kusma nöbetleri başladığını söyledi.

O dönemlerde rahatsızlığının belirtilerini ara ara gösterdiğini anlatan Koç, "Tedavi gördüğüm dönemlerde ara ara 4-5 yıl rahatsızlık hissetmediğim oldu ancak 8 yıl önce fenalaşarak hastaneye şimdiki doktoruma gittim. Yeniden endoskopi olmam gerekti. O dönem 17 gün hastanede yattım ve tedavi oldum. En son 1 yıl önce mide çıkışıma baloncuk sistemi yapıldı. Şimdi doktor Zahide hanım mide çıkışı darlığı ve ileri boyutta ülser teşhisi koydu. Midemin yüzde 80'inin alınmasıyla bu sıkıntıdan kurtulacağımı söyledi ben de kabul ettim" diye konuştu.

Şu an hiçbir ağrısının kalmadığını söyleyen Koç, yıllardır sürekli hasta olduğu için eşinin üzüntüden depresyona girdiğini aktardı.

Sağlığına kavuştuğu için tüm ailesinin sevindiğini dile getiren Koç, "Çocuklarım bundan sonra kusma nöbetlerim olmayacağı için seviniyor. Ameliyat olduğum günden 5 gün sonra taburcu oldum. 15 gün içinde de çalışmaya başlayacağım. Rahat rahat yemek yiyorum. Dünyaya yeniden gelmiş gibiyim. Doktor Zahide hanımdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Kentteki özel bir hastanede görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zahide Kurt ise Koç'un rahatsızlığının ülsere bağlı mide ve 12 parmak bağırsağı arasındaki darlık olduğunu ifade etti.

Hastalığına bağlı olarak mide normal boyutunun 4-5 katı kadar büyüdüğünü ve neredeyse kasıklara kadar yer kapladığını söyleyen Kurt, "Midesinin yüzde 80'ini alarak mideyi küçültüp normal boyutuna getirdik. Darlık olan bölgeyi çıkarttık. İnce bağırsaklarla mideyi birleştirerek yeni bir yol oluşturduk" dedi.

Koç'un 1 ay sonra kilo almaya başlayacağını ve bu tip durumlarda ameliyatla tedavi yönteminin kesin sonuç verdiğini kaydeden Kurt, hastanın ülserle ilgili problem yaşama ihtimalinin ortadan kalktığını ve kusma ataklarını bir daha yaşamayacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.