Sakarya

"Balık olmayınca fiyatlar yükseldi"

16:57 11 Ocak 2016
"Balık olmayınca fiyatlar yükseldi"

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, balıkçıların denize açıldıkları halde teknelerinin boş döndüğünü belirterek, "Balık olmadığı için fiyatlar da epey yüksek" dedi.

Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış günü havaların güzel gittiğini fakat denizde balık olmadığını söyledi. Balıkların karşı kıyılara ya da derin sulara kaçtığını tahmin ettiklerini vurgulayan Sezer, "Balıkçılarımız denize açıldığı halde tekneleri boş dönüyor. Balık olmadığı için fiyatlar da epey yüksek" diye konuştu.

Sezer, şu anda bölgede barbun, mezgit ve istavrit gibi dip balıklarının avlandığına işaret ederek, "Öteki yüzey balıkları yok. Hamsi yüzey balığıdır, maalesef balıkçılarımızda yok ama Karadeniz'de hamsi çıksaydı, kilosu 10-15 lira olmazdı. Demek ki hamsi de bulunmuyor. İleride akım gelirse balığın bollaşacağını düşünüyoruz. Bazen bilemediğimiz nedenlerden dolayı da balık olmuyor" ifadelerini kullandı.

Sezer, palamudun Karadeniz'i terk ettiğini, levrek ve kalkanın da çok fazla çıkmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Havalar soğuduğu sürece balık dipler. Diplediği zaman onu trol tekneleri daha iyi alır ama balık olursa alır. Şu anda balık görünmüyor, bir akımla balık düşer diye bekliyoruz. Hamsinin kilosu 10-20, barbunun kilosu 30-40 lira arasında değişiyor. Şu anda bölgemizde kum midyesi avcılığı devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.