Sakarya

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

14:44 29 Ocak 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Sakarya'nın Hendek ilçesinde belediye ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Bayırbucak Türkmenleri için 5 tır yardım toplandı.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Muammer Sencer Caddesi'nde tırların uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende, duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Püsküllü, "Hendek, yokluk zamanında, Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye Cumhuriyeti'ne, kendi aralarında topladıkları yardımlarla iki uçak almıştır. Hendek halkı her zaman muhtaç insanlarımıza yardım etmiştir. Allah her zaman alan el değil, veren el olanlardan nasip etsin. Destek olan herkesin Allah yardımını kabul etsin" diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın ise Bayırbucak'ta çocukların çıplak ayakla gezdiğini belirterek, "Yatacak yerleri yok ve ızdırap içinde yaşıyorlar. Kurtuluş Savaşı'nda İslam dünyası, Türkiye için seferber olmuştu. En çok yardım gönderen iller arasındayız. Hendek'ten bugün 5 tırımızı uğurluyoruz" dedi.

İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin'in ettiği dualarla yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 5 tırla yola çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.