Sakarya

Sakarya'da engelli öğrencilere hobi kursları

13:28 30 Ocak 2016
Sakarya'da engelli öğrencilere hobi kursları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, 300 engelli öğrenciye yönelik 14 branşta hobi kursları düzenlediklerini söyledi.

İris, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almaları gerektiğini belirtti.

"Hayatı paylaşmaya hiçbir engelimiz yok" sloganıyla engelli vatandaşlara yönelik çeşitli faaliyetler düzenlediklerini vurgulayan İris, şunları kaydetti:

"300 engelli öğrencimize 14 branşta engelli hobi kursları düzenliyoruz. Takı tasarım, ahşap boyama, okuma yazma, halk oyunları, drama, resim gibi bir çok farklı alanda öğrencilerimizi eğitiyoruz. Bunun yanında engelli vatandaşlarımızı kent içinde servisi bulunmayan yerlere taşıyoruz. Belirli gün ve haftaları buradaki arkadaşlarımızın düzenlediği etkinliklerle kutluyoruz. Geçtiğimiz günlerde engelsiz sinema günlerinde ilk filmimizi izledik. İnşallah önümüzdeki süreçte engelli kardeşlerimizin sosyal hayatlarına katkı sunacak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içinde daha fazla yer almalarına destek olmalıyız. Ailelerimiz de bu konuda hassasiyet göstermelidir. Vatandaşlarımızın da engellilere karşı bakış açılarını ve algılarını kırmaları gerekiyor. Sloganımızda da yer aldığı gibi 'Hayatı paylaşmaya engel yok'. Hayatımızı engelli kardeşlerimizle paylaşalım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.