Sakarya

Söğütlü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan:

17:34 31 Ocak 2016
Söğütlü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gürkan:

Söğütlü İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gürkan, 2015 yılı üretim sezonu için bitkisel ve hayvansal üretim konusunda 10 milyon lira destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 üretim sezonu için mazot-gübre, yem bitkileri yetiştiriciliği, arıcılık, besilik sığır, çiğ süt, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile çatak ve hayvan hastalıkları tazminat desteği kapsamında 4 milyon lira tutarında destek için hak edişlerin düzenlendiğini, bir kısmının da ödendiğini belirtti.

Dane mısır, hububat ve yağlık ayçiçeği ürünlerinde prim desteği ve alan bazlı fındık destekleme müracaatlarının devam ettiğini bildiren Gürkan, şunları kaydetti:

"2015 yılı içinde ilçemizdeki büyükbaş hayvanlarımıza ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde şap aşılamaları kapsamında 17 bin aşılama gerçekleştirilmiş olup bu çalışmalarımız neticesinde ilçemizde herhangi bir salgın hastalık görülmemiştir. İlçemiz genelinde 2015 yılı üretim sezonu için bitkisel ve hayvansal üretim konularında toplam 10 milyon lira tutarında destekleme ödemesi yapılacaktır. İlçe ekonomisi açısından çok önemli bir girdi olan tarımsal desteklemelerde çiftçilerimize en verimli ve en yüksek fayda sağlanması amacıyla çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.