Sakarya

Suriye'de "Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

15:13 06 Şubat 2016
Suriye'de "Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

Sakarya'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var Kampanyası" kapsamında, AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı ve vatandaşların desteğiyle toplanan 25 ton unun yüklendiği tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı önünde düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, Sakarya'dan Suriye'ye toplamda 108'inci, bu yıl içerisinde şu ana kadar 14'üncü yardım tırının çıktığını söyledi.

Aydın, son günlerde Halep yolunun kapanması Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan bölgeye yönelik yardımların geçişini zorlaştırdığını dile getirdi.

Halep kırsalından Azez bölgesinin Türkiye kısmına yönelik göç dalgasının başladığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Yaklaşık olarak 50 bin kişilik göç hareketinden bahsediyoruz. Yolun tamamen kapanması bu göç hareketinin 250 bine ulaşması anlamına geliyor. Hızlı göç hareketi başlayınca ilk dalgada gelen 10 bin kişi ve bunları takip eden 15 bin kişi şu anda Öncüpınar bölgesine ulaştı. Acil yardım ekiplerimiz orada 200 çadırdan oluşan sınırın sıfır noktasında kamp alanı oluşturdu. Kilis'teki fırınlarımız harekete geçti. 20 bin kişiye günlük yemek dağıtımı devam ediyor. Bir anda böyle hızlı bir göç dalgası beklenmiyordu. Buna yönelik Kilis Koordinasyon Merkezimiz tarafından şu an için çözüm üretilmiş durumda. Yardım çalışmalarına teveccüh artarak devam ediyor. Bu gönderdiğimiz yardımlar ihtiyaçlara kısmen destek veriyor. Bölgede yardıma ihtiyaç çok yoğun."

Aydın, kısa süre önce bölgedeki kampları ziyaret ettiklerini, çocukların ayaklarında terlik dahi olmadığını ve bölgenin acil bir şekilde yardım beklediğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra 25 ton unun yüklendiği tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.