Sakarya

"TÜRGEV'e yurt için destek vermeye hazırız"

15:27 06 Şubat 2016
"TÜRGEV'e yurt için destek vermeye hazırız"

Türkiye Camii ve Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına (TÜRGEV) 81 ilde kız yurtları yapması için destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Kıyak, yazılı açıklamasında, TÜRGEV'in kurulduğu günden bu yana binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirtti.

Vakfın, ailesinden uzakta yüksek öğrenimini sürdüren kız öğrencilere aile sıcaklığında ortam sağladığını vurgulayan Kıyak, "Öğrencileri önce Allah'ın, sonra ebeveynlerinin emaneti olarak alıyor, büyük sevgi ve merhametle çocuklarımızı kabul ediyor, onların mutlu, huzurlu öğrencilik geçirmeleri, geleceğe daha iyi hazırlanmaları için ne gerekiyorsa yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Vakfın çeşitli kültürel faaliyetler, kurs, seminer ve gezilerle kızların eğitimine destek olduğuna işaret eden Kıyak, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın ahlaklı, bilgili ve sosyal açıdan tam donanımlı gençler olarak yetişmelerini sağlıyorlar. Tüm enerjilerini, gençliğin eğitimi için kullanıyorlar. Bu sebeple TÜRGEV'in 81 ilde kız yurtları yapması için federasyon olarak her zaman destek vermeye hazırız. TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve yönetimine, yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bu hizmetlerin devamını diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.