Sakarya

Sakarya'daki cinayet davası

21:04 09 Şubat 2016
Sakarya'daki cinayet davası

Sakarya'da eşini öldürdüğü iddiasıyla 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesince az bulunduğu için bozulan sanık tekrar mahkeme önüne çıktı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Süleyman Yayla ile bıçaklayarak ölümüne neden olduğu eşi Emine Yayla'nın (17) annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile avukatları katıldı.

Sanık Yayla, savunmasında, tahrik indirimini fazla bulan ve daha çok ceza verilmesi gerektiği yönünde hüküm veren Yargıtayın kararına katılmadığını belirtti.

Olay yerine eşini öldürmek veya şiddet uygulamak amacıyla gitmediğini öne süren Yayla, "Eşimin çağırması üzerine eve gittim ancak eşimin bana ve kızıma sarf ettiği sözler nedeniyle kendimi kaybettim. Üzerimdeki algının değişmesini istiyorum. Eşime karşı bir saplantım yoktur. Sadece kızıma yapmış olduğu ahlaksız isnatlar nedeniyle bu olay oldu. Çok pişmanım ve adaletinize sığınıyorum. Bir cana vesile oldum ancak aileme vasiyet ettim, ölürsem bütün organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Çok pişmanım. Böyle olmasını istememiştim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Süleyman Yayla'nın avukatının savunmasını yapabilmesi için duruşmayı 8 Mart'a erteledi.

Duruşmanın ardından "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcileri, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Adapazarı ilçesinde şiddet gördüğü gerekçesiyle babasının evine taşınan 17 yaşındaki Emine Yayla, 12 Kasım 2012'de eşi Süleyman Yayla tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, sanık Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince 24 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.