Sakarya

Sakarya Valisi Coş'a Azerbaycan'dan fahri doktora

20:18 11 Şubat 2016
Sakarya Valisi Coş'a Azerbaycan'dan fahri doktora

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a, daha önce 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de aynı ünvanı veren Azerbaycan Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Rektörlüğü tarafından fahri doktora ünvanı verildi.

AGDAŞ Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Çoş, kendisine verilen fahri payeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"her sevgi, her teveccüh, her taltif idareci olarak bizlerin sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Bunlar bizim daha fazla gayret etmemizi daha fazla çalışmamızı gerektiriyor" dedi.

Meslekte 35. yılına girdiğini dile getiren Vali Coş, vatandaşa, devlete hizmeti ibadet bilerek ve her görev yaptığı yerde de sesi çok çıkanların ama sayıca azınlıkta olanların değil sessiz çoğunluğun sıkıntılarına ihtiyaçlarına derman olmaya, bütün vatandaşları kucaklamaya çalıştıklarını belirtti.

"Devletimizin sunduğu imkanları milletimize en iyi şekilde yansıtmaya, verimliliği artırmaya, kanun ve nizam hakimiyetini en üst seviyede sağlamaya gayret ettik" ifadelerini kullanan Coş, şöyle konuştu:

"Her zaman iki günü eşit olan ziyandadır anlayışıyla vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır özdeyişindeki derin anlayışı rehber edinerek görevimizi en iyi şekilde yapmaya, beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımızın da bu düşünce ve ilke ışığında hizmetlerini yapması için gayret sarfettik. Yüzlerce okulumuzun binlerce dersliğin inşasına on milyonlarca ağacın dikilmesine öncülük ettik. Maddi ve manevi olarak ülkemizin yeşermesine gayret ettik, çalıştık. Bu uğurda çalışanlara da her zaman destek olduk. Allah ömür verdiği müddetçe de bu şekilde bu doğrultuda risk alarak hiçbir şeyden çekinmeyerek kanunların, mevzuatın ve kamu yararının gerektirdiği hususları ön plana alarak kamu düzeninin tesis edilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Geri dönüp baktığımda keşke dediğim hiçbir şey yok. Her şeyi doğru yaptığımıza, doğru yapmaya gayret gösterdiğimize, iyi niyetle hareket ettiğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonra da aziz milletimize daha iyi hizmet etmeye çalışacağız."

Konuşmasında, akademisyenlerin bildirisine de değinen Vali Coş, bir vatandaş, bir mülki idari aynı zamanda devletin ve hükümetin buradaki temsilcisi olarak her türlü şer odaklarıyla yasaların verdiği yetki içerisinde mücadele etmeyi görev bildiklerini belirterek, "Ülkemizde terörle mücadele için gece gündüz, eksi 20 derecede bile nöbet yerini terk etmeden verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışarak bir çok hain tuzak ve pusulara karşı göğsünü siper ederek, milletimizin birliği, devletimizin dirliği için göğsünü siper eden güvenlik kuvvetlerimize milletçe her zaman teşekkürlerimizi sunmalıyız. Ancak maalesef üzülerek onları, onların genelinde devletimizi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini katliam yapmakla suçlayan talihsiz bir açıklamanın, sözde akademisyenler bildirisi olarak tamamen bir psikolojik harekat çalışması olarak devletimizin milletimizin aleyhine terör örgütü lehine hazırlanıp düzenlenip yayınlandığını hep beraber gördük. Türkiye'de yaklaşık 150 bini aşkın akademisyenimiz var. Bunun ancak binde sekizi nispetinde ki bunların bir kısmı da imza listesini incelediğimde gördüğüm yurtdışında çeşitli kişilere ait, belki de gerçekte var olup olmadığı belli olmayan kişilerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Akademisyenliğin en temel şartının her konuyu nesnel, objektif bir şekilde lehte aleyhteki bütün hususları incelemek, ön yargıdan uzak bir şekilde o konuyu ele almak ve bilimsel bir nazarla yorumlamak olduğunu vurgulayan Coş, şunları kaydetti:

"Ancak bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi olduğu anlaşılan bu akademisyenleri, orada bir masumun bile zarar görmemesi için gerektiğinde şehit olan, riske giren, teröristi görmeden ateş etmeyen güvenlik kuvvetlerimizin bu hassasiyeti ve büyük dikkatine rağmen bu olayları başlatanlara en ufak bir laf etmeden terör örgütüne hiçbir eleştiri getirmeden tamamen terör örgütünün özel maksatla hazırladığı beyanlara itibar ederek, mahallinde araştırmadan bu konuda farklı görüşlere itibar etmeden böyle bir beyannameyi hazırlayıp imzalayanları her vesileyle kınamamız, lanetlememiz lazım. Bir vatandaş olarak ben bu ve benzeri çabalar içerisinde bölücü terör örgütüne destek veren onlara moral vermeye çalışan onların değirmenlerine su taşımaya çalışanları lanetliyorum."

-"Azerbaycan bilim adamlarının uluslararası alanda tanınmasını hedeflliyoruz"-

Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Elçin İsgenderzade de yaptığı konuşmada, 25 yıl önce Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasıyla üniversitelerinin kurulduğunu, kendisinin de branşında en genç profesör olduğunu ifade ederek, üniversiteyi kurarken gerek Azerbaycan bilimi gerekse Azerbaycan bilim adamlarının uluslararası alanda tanınmasını hedeflediklerini söyledi.

Vali Coş'un Azerbaycan'da da tanınması, sevilmesi, Azerbaycan'a sevgisi ve bağlılığı nedeniyle kendisine bu ünvanı takdim etmeyi uygun bulduklarını belirten Prof. Dr. İsgenderzade, daha önce de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e fahri doktora ünvanı verildiğini anımsattı.

Törene, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, askeri erkan, ilçe kaymakamları ve çok sayıda konuk katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.