Sakarya

Aerobik Cimnastik Cimnastiklig 1. hafta müsabakaları

12:52 13 Şubat 2016
Aerobik Cimnastik Cimnastiklig 1. hafta müsabakaları

Türkiye Cimnastik Federasyonunca Sakarya'da düzenlenen Aerobik Cimnastik Cimnastiklig 1. hafta müsabakaları başladı.

Türkiye Aerobik Cimnastik Teknik Kurulu Üyesi Bahadır Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Necmi Uztürk Spor Salonu'nda yapılan müsabakaya 35 kulüpten 135 sporcunun katıldığını söyledi.

Bugün 3. Lig, yarın ise 1. ve 2. Lig yarışmalarının yapılacağını bildiren Uygur, "Her yıl üç hafta boyunca takımların aldıkları puanlar sonucunda en iyi iki puanı alan takım, bir üst lige, en kötü iki puanı alan takım da bir alt lige gidiyor. Bugün 3. Lig ilk haftasında. Takımlar, ikinci lige çıkma mücadelesi verecek. 1. ve 2. Lig'de 6, 3. Lig'de ise 29 takım bulunuyor. Katılan takımların hepsi 3. Lig'de mücadele ediyor. Burası sonsuz büyük bir havuz" diye konuştu.

Uygur, cimnastiğin ikinci senesi olduğunu, sporcularda müthiş gelişme olduğunu vurgulayarak, "Zaten bu yaş grubundan çıkan çocuklar, 12-14 yaş grubunda uluslararası arenada Türkiye'yi temsil ediyor. Bu yıl, dünya, Avrupa ve özel turnuvalarda ülkemize şampiyonluklar geldi. Bu, altyapının, güzel çalışmanın bir sonucu. Bu proje, 3 yıldır devam ediyor. Seneye, bu çocuklardan daha iyi verim alacağız. Amacımız, 15-17 ve artı 18'e bu ekipleri taşıyabilmek" ifadelerini kullandı.

Müsabakalar, yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.