Sakarya

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

04:18 27 Şubat 2016
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milli görüş kavramı, milletimizin tevhid, adalet ve hak esaslarına göre oluşan ortak dünya görüşüdür. Milli görüşe göre güçlü olan haklı değildir, haklı olan güçlüdür" dedi.

Erbakan, Erbakan Vakfı Sakarya Şubesince Serdivan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "Yeni Bir Dünya" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Sakaryalılarla bir araya gelmekten dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Milli görüşçüler ve Necmettin Erbakan'ın yetiştirdiği dava erleri olarak bu tür anma programlarını Türkiye'nin dört bir yanında yaptıklarını belirten Erbakan "Erbakan'ın öğrencileri olarak onun milli görüş davasına sahip çıkıyoruz. Milli görüşün dava erleri olarak geleceğiz, İslam birliğini kuracağız ve zalimleri mağlup edeceğiz. İslam olmazsa istediğiniz kadar maddi gücünüz olsun istediğiniz kadar aklınız ve zekanız olsun insanları mutlu ederek dünya ve ahiret saadetine eriştiremezsiniz" diye konuştu.

Fatih Erbakan, kurtuluşun İslam ile mümkün olduğunu ve İslam dininin cihat dini olduğunu dile getirdi.

Cihad ibadetini gerçekleştirirken dünya siyonizmi ile mücadele edeceklerini ifade eden Erbakan, şunları kaydetti:

"Kiminle nasıl mücadele edeceğimizi bilmezsek dünya siyonizminin planlarını temel felsefesini tam manasıyla bilemezsek onlarla mücadele edemeyiz. Onlarla hakkıyla mücadele edemezsek cihad farzını hakkıyla yerine getiremeyiz. Erbakan Hocamız milli görüş hareketini tüm zorluklara rağmen kendi temel esaslarıyla, kendi inancından, temel prensip ve değerleri esas alan bir siyaset yolu izledi. Bu yolda başlarına gelen zorluk sıkıntılara da kahramanca göğüs gerdiler. İşte bunun içindir ki, Erbakan Hocamız, 'Bizim bu uğurda, bu dava için tam dört partimizi kapattılar beşincisini kurduk yola devam ettik. Değil dört 14 partimizi de kapatsalar biz bu yoldan dönmezdik' demişti.Bundan dolayı milli görüş hareketi, Erbakan Hocamızın liderliğini yaptığı hareket, kendi dünya görüşünden zorla ve hileyle uzaklaştırılan bir milletin yeniden kendi dünya görüşüne dönme hareketidir."

Erbakan, milli görüş hareketi ve kavramının Arap dünyasında sıkça dile getirildiği şekliyle 'fikri vatani' olarak adlandırılan bir kavramla açıklanamayacağını aktardı.

"Milli görüş kavramı, milletimizin tevhid, adalet ve hak esaslarına göre oluşan ortak dünya görüşüdür" diyen Erbakan, şunları söyledi:

"Milli görüşe göre güçlü olan haklı değildir, haklı olan güçlüdür. Milli görüşün temelinde Hak'kı ve haklılığı üstün tutmak yatar. Erbakan Hocamızın ve dolayısıyla bizlerin görüşü Hz. İbrahim'in görüşüdür, peygamberlerin görüşüdür. Kaynağını İslam'dan alır. Bizim referansımız İslamdır."

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti, slayt gösterileri ve hatim duaları ile sona erdi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.