Sakarya

"Kongre Merkezi Projesi" Nisan ayında hazır olacak

17:52 04 Mart 2016
"Kongre Merkezi Projesi" Nisan ayında hazır olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kongre Merkezi Projesi'nin Nisan ayında hazır olacağını bildirdi.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nin (AFA) Büyükşehir Belediyesine devir işlemlerinin tamamlandığını, kısa süre önce çalışmalarla ilgili kendilerine ayrıntılı sunum yapıldığını belirtti.

Yeni merkezde en az bin kişi kapasiteli geniş bir salon, 500 kişilik diğer bir salon ve daha az kapasiteye sahip 4 çalıştay salonu olacağını ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nin (AFA) Büyükşehir Belediyemize devir işlemleri tamamlanmıştı. Yol haritamızı belirledik. Nisan ayının başında projeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Merkezimizde uluslararası standartlara uygun en az bin kişi kapasiteli salon ve 500 kişilik diğer bir salon bulunacak. Ayrıca ana salonlar dışında daha az kapasiteli 4 çalıştay salonu da kongre merkezimizde yer alacak. Uluslararası standartlara uygun, en az bin kişi kapasiteli salonu olan bir merkez inşa edeceğimizi duyurmuştuk. Sergi salonları, cep sinema ve diğer alanların bulunduğu örnek bir Kongre Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. Şehrin ilk Kongre Merkezi hem estetik açıdan hem de mimari açıdan hemşerilerimizin büyük beğenisini kazanacak. Kongre Merkezi Projesi için yurt içi ve dışında benzer çalışmaları inceledik. Daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık. Şehre en uygun kongre merkezini inşa etmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Sakarya'ya hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.