Sakarya

Sakarya'dan kısa kısa

13:20 05 Mart 2016
Sakarya'dan kısa kısa

Hendek Belediyesi, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması ve Değerlendirilmesi Projesi kapsamında, elektronik atıkların toplanması için özel bir şirketle anlaşarak belediye karşısındaki otoparka elektronik atık konteyneri koydu.

Elektronik atıkların tehlikelerini aza indirmek ve kontrolsüz atıkları önlemek için elektronik atıklar diğer atıklardan ayrı toplanacak. Hendek’te bozulan elektronik ev aletleri ve elektronik eşyalar, artık özel olarak yapılan e-atık konteynerinde biriktirilecek.

- HAKUT'tan deprem tatbikatı

Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) tarafından Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem tatbikatı düzenledi.

Tatbikat öncesinde öğrencilere Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hendek İtfaiye Grup Amiri ve aynı zamanda HAKUT Başkanı Yakup Borozancı ve HAKUT ekibi tarafından olası depremlerde davranış şekilleri başta olmak üzere yaralı taşıma ve kurtarma teknikleri konularında eğitim verildi.

Eğitimlerin ardından yapılan tatbikatta depreme sınıflarında yakalanan ve sıra aralarında çökerek korunmaya çalışan öğrenciler, olası depremin geçmesinin ardından kısa sürede sınıfları boşaltarak okul bahçesinde bulunan toplanma alanında yerlerini aldı.

Tatbikat sonrası, öğretmen ve öğrenciler tatbikatın başarılı tamamlanmasından dolayı HAKUT ekiplerine teşekkür etti.

- Kaynarca

Kaynarca Engelliler Derneği tarafından Kulaklı Mahallesi’nde yaşayan 6 yaşındaki zihinsel engelli Ramazan Kurhan'a tekerlekli sandalye verildi.

Kurhan, tekerlekli sandalyeyi teslim almak için geldiği dernek merkezinde, Dernek Başkanı Fatma Gömenç ile görüşerek yaşadıkları sorunları anlattı ve sandalye için teşekkür etti.

Başkan Gömenç, derneklerinin imkanları ölçüsünde ilçede yaşayan engellilere hizmet götürme çabası içinde olduklarını belirterek, "6 yaşındaki Ramazan’ın hayatını bir nebze olsa da kolaylaştırmak, bizim için en büyük mutluluk kaynağı olacak. Hayırsever vatandaşlarımızın derneğe yardım etmesi halinde daha çok engelliye hizmet verme imkanımız doğar" dedi.

- Akyazı'da larva ile mücadele

Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde sinek ve haşereyle mücadele çalışması başlattı.

Akyazı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, özellikle kanalizasyon, atık su giderleri, lağım gibi kapalı kanallarda yoğun olarak ürediği tespit edilen sivrisinek ve böcek yumurtalarının daha yumurta aşamasında iken yoğun larva duman ilaçlaması ile üremelerinin engelleneceği bildirildi.

İlaçlama çalışmalarının ilçeye bağlı belde ve mahallelerde de yapıldığı belirtilen açıklamada kısa sürede yoğun duman larva ilaçlama çalışmasının tamamlanacağı, ardından sulu ve tazyikli larva ilaçlama çalışmasına başlanacağı ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.