Sakarya

Görme engelli eşinin ışığı oldu

11:45 18 Nisan 2016
Görme engelli eşinin ışığı oldu

EMRE AYVAZ - UĞUR SUBAŞI - Sakarya'da yakalandığı Behçet hastalığı nedeniyle 18 yıl önce görme yetisini kaybeden Fatma Mengene'ye 29 yıllık hayat arkadaşı Şeref Mengene, yıllardır özveriyle bakıyor.

Adapazarı ilçesi Çerçiler Mahallesi'nde yaşayan Fatma Mengene (50), ilk çocuğunun doğumunun ardından Behçet hastalığına yakalanarak, görme yetisini kaybetti.

Eşine, uzun yol şoförlüğü yaptığı için fazla vakit ayıramayan Şeref Mengene (54), emekliliğinin ardından 8 yıldır eşine adeta kol kanat geriyor.

- "Aklım hep evdeydi"

Şeref Mengene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin büyük çocukları Yakup'un doğumundan sonra görmemeye başladığını belirterek, "Görse de görmese de bakacağım ben sonuna kadar. Biz devam ettik bugüne kadar geldik. 8 seneden beri bir yere gideceğimiz zaman beraber gideriz, geliriz, birbirimize yardım ederiz. Seve seve elinden tuttuk bugüne kadar getirdik. Hiç üzülmedim. Cenabı Allah hep o görüyormuş gibi bir his verdi." diye konuştu.

Çalıştığı dönemde yoldayken aklının hep evde kaldığını anlatan Mengene, emekli olduktan sonra eşinin yanından ayrılmadığını belirtti.

Şeref Mengene, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunca "Farkındalık Ödülü"ne layık görüldüklerini ve ödülü TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın elinden aldıklarını anlatarak, "Devletten Allah razı olsun. Böyle bir ödüle layık görüldüğüm için çok mutlu oldum. Çok hoşumuza gitti." dedi.

- "Allah'ım bir gece rüyamda çocuğumun yüzünü gösterdi"

Fatma Mengene de evlenmeden önce doktora gittiğinde kendisine bahar ve göz nezlesi teşhisiyle ilaç verildiğini söyledi.

Büyük çocukları Yakup'un doğumundan sonra gözlerinin ağrımaya başladığını ve küçük oğlu Yasin doğmadan görme yetisini tamamen kaybettiğini anlatan Mengene, şöyle devam etti:

"Bir doktora gittim, o dedi ki 'Bu gözler illa ki ameliyat olacak.' Bir ay arayla iki gözümden ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonra hastalığım iyice ilerledi. Daha sonra İstanbul Çapa'da sağ gözümden tedavi gördüm. Sol gözüm ilerlemeye başlamıştı, sağ gözümü kurtarmaya çalıştılar. Ondan sonra küçük oğlum oldu. Tam 11 sefer gözümden ameliyat oldum. Küçük oğlumu hiç göremedim ama Allah'ım bir gece rüyamda yüzünü gösterdi bana."

Şimdi hiçbir zorluğunun bulunmadığını kaydeden Mengene, "Eşim beni komşularıma, dostuma götür. Bir ihtiyacım oldu mu hastaneye götürür. Eşim yanımdan ayrılmaz, kötü sözü yoktur. Eşimle bahçeye lahanayı, biberi, dikeriz. İlla ki benim dikmemi ister 'Senin elinden daha güzel oluyor' der. Allah yerden göğe razı olsun." ifadelerini kullandı.

Mengene, eşinin aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devlet büyüklerinden ilgi görmenin çok hoşuna gittiğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.