Sakarya

"Cami dernekleri öğrencilere burs versin" önerisi

14:29 25 Nisan 2016
"Cami dernekleri öğrencilere burs versin" önerisi

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Türkiye'deki cami derneklerinin kendi bölgelerinde okuyan ihtiyaç sahibi bir öğrenciyi tespit edip burs vermesi durumunda, en az 86 bin öğrenciye burs sağlanacağını bildirdi.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, elinde imkanı olan insanoğlunun her zaman fakiri düşünmesi, yetime ikramda bulunması gerektiğini belirtti.

Allah'ın verdiği nimetlerle kulunu imtihan edeceğini vurgulayan Recep Kıyak, "Onun, Allah'ın verdiği nimetlerden başkasına da yardım edip etmediğine bakar. İşte insan bunu düşünmelidir ki yoksulken kendisi nasıl sızlanır, Allah kendisine az nimet verince nasıl gücenir, üzülürse zenginlik zamanında ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyince o acizler, yetimler ve yoksullar da kendisine gücenirler." ifadelerini kullandı.

Allah'ın kullarının hareketlerini görüp gözetlediğini belirten Kıyak, şunları kaydetti:

"Servet, nimet ve mevki bulunca başkalarını hiç düşünmeyen insanlar, bir gün kendileri de aynı şekilde muhtaç duruma düşebileceklerini akıllarından çıkarmamalıdırlar. Vatanını, milletini seven herkesin ilim tahsilinde bulunan neslimize zekatları, sadakaları ve burslarıyla yardım etmesi gerekmektedir. Her ne kadar talebenin ihtiyacı olduğu halde izzeti nefsi başkalarından istemesine engel olsa bile, cami derneklerimizin ihtiyacı olanları tespit edip burs vermesi gerekir. Dinimizin ilme ve ilim tahsiline verdiği önemi bilen kişiler olarak ilim talibi neslimize sahip çıkmakla ilme verdiğimiz önemi göstermeliyiz."

Recep Kıyak, Türkiye'deki cami derneklerinin kendi bölgelerinde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit edip burs vermesi durumunda en az 86 bin öğrenciye burs vermiş olacaklarını kaydederek, bu konuda dernekleri duyarlı olmaya davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.