Sakarya

SAÜ'de "Sen Yeter Ki Gül Projesi"

13:26 27 Nisan 2016
SAÜ'de "Sen Yeter Ki Gül Projesi"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ve Adabilim Okulu, sosyal farkındalık kapsamında "Sen Yeter Ki Gül Projesi" kapsamında etkinlik düzenledi.

SAÜ Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış önderliğinde başlatılan projede, teknoloji çağının beraberinde getirdiği bilgisayar ve tablet oyunlarıyla evlerine hapsolan, sokakta oyun oynamayı unutan çocuklarla engelli öğrencilerin bir araya getirilerek, sokak oyunlarının yeniden canlandırılması ve engellilerle ilgili bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Adabilim Okulu'nda "Kardeşlik Günü" düzenlendi.

Adabilim Okulu sınıf öğretmeni Sevda Kelebek, her bireyin engelli adayı olduğunu belirterek, herkesin bu doğrultuda hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

İnsanlığın ortak sorunu olan engellilik halinin ancak toplum tarafından bilinçli hareket edilerek, engelsiz yaşam haline dönüştürülebileceğini belirten Kelebek, "Bu sebeple engellilere yönelik hizmet anlayışı artarak sürdürülmeli, engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda öncelik verilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, onların insan onuruna ve sosyal adalete uygun yaşam sürmelerini sağlamak, rehabilitasyonlarına yardımcı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur ve insan haklarına saygının gereğidir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.