Sakarya

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var"

13:30 10 Mayıs 2016
"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var"

Sakarya'da, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin il koordinasyon toplantısı yapıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2013 yılında başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi bu eğitim yılında Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen ortaklığında devam ediyor.

Adapazarı'ndaki toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan, projenin amacının çocuklara paylaşmayı, fedakarlığı, infakı ve gençlere iyiliğin bir parçası olabilmeyi öğretmek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında okullarda yaklaşık bin 50 yetimin desteklendiğini belirten Özkan, "Bu sayı ile Türkiye genelinde yapılan çalışmalar sıralamasında İstanbul ve Ankara'nın ardından Sakarya üçüncü sırada. Projeye destek veren tüm eğitim camiası çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yıl boyunca yapılan çalışmaları değerlendirdiğimiz bu toplantımızda ilçe proje koordinatörü arkadaşlarımızın projenin yürütülmesi ile alakalı örnek çalışmaları, eksik ve noksanları ve aksayan tarafları ile bir sezonu de değerlendirmiş olduk." dedi.

İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da Sakarya'nın her projede olduğu gibi bu projede de öncü şehirlerden biri olduğunu belirtti.

Sakarya olarak yaklaşık 2 bin 150 yetimle ilgilendirdiklerini kaydeden Aydın, "Bu sayının yaklaşık yarısını okullarımızda öğrencilerimiz destekliyor. ilimiz yaptığı yetim çalışmaları ile Türkiye'de ilk üçün içinde. Projeye destek olan herkese şükranlarımızı sunarım." diye konuştu.

Aydın ayrıca, İHH Sakarya Şubesinin yaptığı ve planladığı projeleri aktarırken Sakarya Yetim Birimi Sorumlusu Abdurrahman Şafak da "Her Sınıfın Bir yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Toplantının ardından İHH Sakarya Şubesi, proje koordinatörlerine plaket verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.