Sakarya

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda atılan sloganlar

16:20 27 Mayıs 2016
CHP TBMM Grup Toplantısı'nda atılan sloganlar

Sakarya'da Milli Birlik ve Düşünce Derneği üyesi bir grup, 24 Mayıs'taki CHP TBMM Grup Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti üyelerine yönelik hakaret içeren sloganlara ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Sakarya Adliyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Hayati Özsipahi, 24 Mayıs'ın Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak düştüğünü söyledi.

CHP'nin 24 Mayıs'taki grup toplantısında edep, ahlak dışı ve gayri insani ifadelerin yer aldığını belirten Özsipahi, "Bu ifadeler grup toplantısına katılan partililer tarafından tekrarlanmıştır. Kılıçdaroğlu hiç bir şekilde müdahale etmemiş, uyarıda bulunmamıştır. Tabi ki beklemiyoruz çünkü son günlerindeki tavırları ile terör örgütünün başı gibi, yapılacak anayasa değişikliğini bile 'Kan dökülmeden yapılamaz' şeklinde ifade eden, kendinden geçmiş, şaşırmış, ne yaptığını bilmeyen bir genel başkan olunca o genel başkanın grup toplantısına katılanlar da freni tutmayan bir araba gibi hakikaten kabul edilemez bir tavır içine giriyorlar." diye konuştu.

Özsipahi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun davasına gönül veren mütedeyyin insanlara sarf edilen ahlak dışı ifadeleri sahiplerine iade ettiklerini vurgulayarak, "Kandan beslenen genel müdür Kılıçdaroğlu'na şunu hatırlatıyoruz, eğer devletin bekası söz konusu olursa, dünyanın şah damarını keseriz." şeklinde konuştu.

Dernek üyeleri, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve slogan atan CHP'liler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.