Sakarya

Sakarya'da işçilerin istedikleri zammı alamadığı iddiası

17:48 31 Mayıs 2016
Sakarya'da işçilerin istedikleri zammı alamadığı iddiası

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde istedikleri zammı alamadığı iddiasıyla greve çıkan ÇELİK-İŞ üyesi 105 işçiden 88'i fabrika önündeki eylemine devam ediyor.

1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) araç motoru ve kablosu üreten bir fabrikada çalışan 105 işçi, sözleşme kapsamında istedikleri zammı alamadıkları gerekçesiyle 63 gün önce grev başlattı.

İşçilerden bazıları, seslerini daha çok duyurmak amacıyla fabrika önüne kurulan çadırda 14 gündür açlık grevi yapıyor. Zaman zaman rahatsızlanan işçiler, fabrika önünde hazır bekletilen 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelerde tedavi altına alınıyor.

ÇELİK-İŞ Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, haklarının bir türlü işveren tarafından verilmemesinden dolayı greve çıktıklarını anlattı.

Grevde 63. günü tamamladıklarını, açlık grevininse 14 gündür devam ettiğini aktaran Kurt, sağlık sorunları nedeniyle birçok işçinin grevi bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Kurt, kendisinin ve baş temsilcinin grevi sürdürdüğünü dile getirdi.

Kurt, bir yıllık işçiye sosyal haklar ve ikramiye içinde olmak koşuluyla talep edilen maaşın bin 470 lira olduğunu belirterek, "Burada mücadelemiz, asla ve asla bir iş yerini durdurmak, zarara uğratmak değil, sadece vermiş olduğumuz rakamlar üzerinden haklarımızı arıyoruz." diye konuştu.

Grevdeki işçilerden Şengül Kaptan da arkadaşlarının 14 gündür açlık grevinde olduğunu belirterek, "Durumları kötüye gitmek üzere. Sesimizi kimse duymuyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.