Sakarya

Yabancı öğrencilerden Yunus Emre ilahisine klip

16:04 14 Haziran 2016
Yabancı öğrencilerden Yunus Emre ilahisine klip

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, Yunus Emre'nin "Gel Gör Beni" ilahisini seslendirerek klip çekti.

On ülkeden 20 kişinin oynadığı klibe Sakarya TÖMER'de Türkçe öğrenen müzisyenlerden Daniel Rosner bağlama ve defiyle, Osama Tariq neyiyle katıldı.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, bu eğitim-öğretim yılında 73 ülkeden 335 öğrencinin Türkçe öğrenmek için TÖMER'de bulunduğunu söyledi. Okur, TÖMER olarak bu öğrencilere sadece Türkçe değil, Türk kültürünü, türküleri, Türk yaşantısını da tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

Öğrencilerin Türk kültürünü merakla ve heyecanla öğrendiklerini anlatan Okur, Sakarya TÖMER olarak Türk kültürüne ait önemli yapıtları, yabancı öğrencilerle paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Klibin yönetmenliğini yapan Sakarya TÖMER okutmanlarından Harun İlçioğlu, klip çalışmalarına bir ay önce başladıklarını belirterek, kendisi de dahil olmak üzere hiçkimsenin profesyonel olmadığını kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.