Sakarya

Lice'deki operasyon

00:40 01 Temmuz 2016
Lice'deki operasyon

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Aktaş'ın Sakarya'daki ailesine acı haber verildi.

Bitlis'te görevliyken geçici görevle Lice'ye giden Aktaş'ın şehadet haberini alan anne Sevim Aktaş ve aile yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları başsağlığı için şehidin babaevine geldi, sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletildi. Rahatsızlanan şehidin yakınlarına ambulansta müdahale edildi. Eve ve caddeye Türk bayrakları asıldı.

Nişanlısı Kübra Ateş ile ağustos başında evlenmeyi planlayan şehidin, üç kardeşinden birini ve 10 yıl önce de babasını kaybettiği, uzman çavuş olarak 3,5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Lice ilçesinin kuzeydoğu bölgesinde 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda başlatılan "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik - 1" operasyonu kapsamında güvenlik güçleriyle teröristler arasında sıcak temas sağlanmış, teröristlerin saldırısı sonucu iki asker şehit olmuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.