Sakarya

İHH'dan Sakarya'da 2 bin kişiye iftar

23:48 02 Temmuz 2016
İHH'dan Sakarya'da  2 bin kişiye iftar

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, “"Ramazan’ın her günü farklı bir ilde iftar”" sloganıyla başlattığı organizasyon kapsamında, iftar tırıyla Sakarya'da 2 bin kişiye iftar verdi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen iftar programında, kentteki sığınmacılar ile vatandaşlar bir araya geldi.

İHH Sakarya İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kardeşliği hisset" sloganı ile yola çıktıklarını, bu anlamda gezici aşevinin Türkiye'de 23 ilde iftar verdiğini söyledi.

Her ilde yaklaşık 2 bin kişini iftar programına katıldığını dile getiren Aydın, "Toplamda 50 binin üzerinde vatandaşımıza iftar verdik. Ramazan boyunca Türkiye içerisinde 40 bin aileye kumanya dağıttık. Sakarya'da da yaklaşık bin 500 aileye kumanya dağıtımımız oldu. Onun dışında 135 ülkede kumanya dağıtımı gerçekleşti ve 70 bin yetime bayramlık kıyafet dağıtımı oldu. Sakarya'da 550 yetim, 50'de yetim olmayan aileye bayramlık dağıttık. Bunun dışında ciddi manada fitre ve zekat dağıtımı söz konusu oldu." diye konuştu.

Aydın, Suriye'ye de 3 tır insani yardım malzemesi gönderdiklerini ve bin civarında aileye kumanya ulaştırdıklarını sözlerini ekledi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.