Sakarya

Sakarya'daki sığınmacı çocuklara yönelik okul projesi

16:12 19 Ağustos 2016
Sakarya'daki sığınmacı çocuklara yönelik okul projesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman’da sığınmacı çocukların eğitimlerinde kullanılacak okul projesinde incelemelerde bulundu.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Recep Ören’in de hazır bulunduğu incelemede Belediye Başkanı Toçoğlu, yetkililerden projede gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı.

Toçoğlu, daha sonra merkezin işleyişinin nasıl olacağı konusunda Kuntoğlu ve Ören ile bir görüşme yaptı.

Toçoğlu, "Geçici Eğitim Merkezimiz yeni eğitim öğretim döneminde hizmete başlıyor. Mülteci çocuklar, burada alacakları eğitimlerle sosyal hayata entegre olacaklar. Toplumumuzu daha iyi tanıyacaklar, dilimizi öğrenecekler, kültürümüzü keşfedecekler. Sığınmacı kardeşlerimize olan tarihi sorumluğumuzu yerine getirmiş olacağız. Sakarya sığınmacılarla dayanışma konusunda çok önemli bir örneklik teşkil ediyor." diye konuştu.

Geçici Eğitim Merkezinin yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçeceğini duyurduklarını ifade eden Başkan Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye’ye örnek bir projeyi şehrimize kazandırıyoruz. Projemize verdikleri desteklerden dolayı Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İHH ve KADEM’e teşekkür ediyoruz. Yüklenici firma Ağustos ayının sonunda çalışmalarını tamamlayacak. Daha sonra okulumuz için gerekli olan tüm ekipmanları yerleştireceğiz. Diğer gerekliliklerin de yerine getirilmesiyle birlikte merkezimiz son halini alacak. İnşallah mülteci çocukların burada sosyal hayata entegre olmaları konusunda aldıkları eğitimler faydalı olacaktır. Önemli olan mülteci kardeşlerimizin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleridir. Onların sosyal yaşama uyum sağlamaları hususuna ayrı bir önem vermekteyiz. Sakarya bu alanda üzerine düşeni belediyeleri, STK’ları ve vatandaşlarıyla yerine getiriyor. Çalışmalarımız devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.