Sakarya

Sakarya Nehri daha "düzenli" ve "hızlı" akacak

17:27 04 Ekim 2016
Sakarya Nehri daha "düzenli" ve "hızlı" akacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Sakarya Nehri yatağında devam eden çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi aldı.

Toçoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan incelemede kıyı şeridine atılan hafriyat, evsel ve sanayi atıkları ile nehrin doldurulduğunun tespit edildiğini söyledi.

Bu kapsamda Sakarya Nehri yatağında genişletme çalışması başlattıklarını bildiren Toçoğlu, "ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması yapıyoruz. Genişletme çalışmalarıyla Sakarya Nehri nefes almaya başladı. Nehir kıyısına atılan moloz ve atıkları temizleyerek ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkarıyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şu anda su akışı olmayan Sakarya Köprüsü'nün üçüncü ayağından da su akışı söz konusu olacak." diye konuştu.

Yapılacak 50 bin metreküplük kazıyla nehrin adeta nefes alacağını vurgulayan Toçoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri doğal güzelliğine ve akışına kavuşmuş olacak. SASKİ ekiplerimiz Sakarya Nehri içine doldurulan moloz ve atıkları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri asıl yatağına da kavuşmuş olacak. Ayrıca, nehir daha düzenli ve hızlı akacak. Vatandaşlarımızdan da Sakarya Nehri kıyısına hiçbir şekilde hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını dökmemesi için duyarlılık bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.