Sakarya

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı

16:41 02 Kasım 2016
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı 4.olağan Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2016 yılı ilk 9 aylık faaliyetleri ile kentte istihdamı koruyucu, geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik konular görüşüldü.

Sakarya Valisi Coş, yaptığı değerlendirmede, İŞKUR tarafından 2016 yılının ilk 9 ayı içerisinde, özel sektörden 29 bin 617 kişilik iş gücü talebinin alındığını belirtti.

İŞKUR aracılığıyla 12 bin 510 kişinin işe yerleştirildiğini, mesleki eğitim kurs ve programlar ile Girişimcilik Eğitimleri ve Toplum Yararına Programlardan toplam 14 bin 093 kişinin faydalandığını ifade eden Coş, İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları tarafından 44 bin 675 işsize iş ve meslek danışmanlığı hizmetinin verildiğini bildirdi.

Vali Coş, İŞKUR'un Toplum Yararına Programları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 16 ilçede, 332 okulda, 387 kişi görevlendirilerek okulların eğitim öğretim dönemi sonuna kadar genel temizliğinin yaptırılmasının sağlanacağı bu faaliyetler için yaklaşık 6 milyon lira kaynağın kullanılacağını ifade etti.

Toplantı sonunda, iş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda ilave meslek kurslarının, girişimcilik eğitim programlarının, çalışanlara yönelik sertifika programlarının düzenlenmesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik liselerde değişen iş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda yeni dalların açılmasına karar verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.