Sakarya

Sakarya'da ulaşımda engellilere kolaylık

12:51 19 Şubat 2017
Sakarya'da ulaşımda engellilere kolaylık

Sakarya'da engelli bireyler, yaya bas-geç sinyalizasyon sistemlerine entegre edilen engelli butonları sayesinde ulaşımda büyük kolaylık yaşayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, yaptığı yazılı açıklamada, toplu taşıma araçlarını engelli binişine uygun hale getirdiklerini belirtti.

Yenilenen cadde ve sokaklarda kaldırım ve yaya geçitlerinin engelliler için hazırlandığını aktaran Pistil, "Akıllı ve engelli kullanımını kolaylaştırıcı hale getirmek için sinyalizasyon sistemlerimizde gerekli çalışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda şehir merkezindeki yaya bas-geç sinyalizasyonlarının tamamını ve bazı ilçelerimizde olmak üzere toplam 20 engelli butonunu sisteme entegre ettik." ifadelerini kullandı.

Pistil, engelli butonlarında sesli anlatım, titreşim ve engelli alfabe özelliklerinin olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sayede engelli vatandaşlarımız, ışık sistemi, hangi bölgede olduğu, karşıya geçeceği yolun yapısı, şerit sayısı gibi bilgileri edinebiliyor. Böylece güvenli şekilde karşıdan karşıya geçebiliyorlar. Devam eden montaj çalışmalarıyla diğer ilçelerdeki yaya bas-geç sinyalizasyon sistemleri de tamamlanacak. Böylece şehir genelindeki tüm yaya bas-geç sinyalizasyonları engelli bireylerimizin güvenli geçişlerinin teminatı olacak. Şehrimize hayırlı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.