Sakarya

Molla Penah Vagif Sakarya'da Anıldı

09:27 04 Mart 2017
Molla Penah Vagif Sakarya'da Anıldı

Azerbaycanlı şair Molla Penah Vagif doğumunun 300. yılında Sakarya'da düzenlenen panelle anıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRSOY) iş birliğiyle Adapazarı Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte, Azerbaycan şairi Molla Pena Vagif'in hayatı katılımcılara anlatıldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk dünyasının uzun zamandır entelektüel düzeyde konuşulan bir konu olduğunu söyledi. Etkinlikle Türk dünyasıyla ilgili yeni bir pencere açıldığını dile getiren İsen, "Eminim ki bundan sonra şehirde bu tür etkinliklere daha fazla tanık olma fırsatımız olacak." dedi.

TÜKSOY Genel Sekreteri Düsen Kasaniov ise Türk kültürünü dünyaya tanıtmak, geleneksel değerleri yeni nesillere aktarmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Vagif Azerbaycan'ın şiir tarihinde güzellik ve sevgi şairi olarak kabul edilir. Sanatına halkın yaşayış, gelenek ve göreneklerini katarak, okuyucunun iç dünyasına inerek Azerbaycan edebiyatına yeni bir soluk katmıştır." diye konuştu.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı 1. Yardımcısı Vagif Aliyev, Penah Vagif'in doğumunun 300. yılı dolasıyla TÜRSOY tarafından çeşitli etkinliklerle anıldığını ve halka tanıtıldığını hatırlatarak, bu tür etkinlikler düzenleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsa Hebibbeyli, Azerbaycan Milli Kütüphanesi Başkanı Prof. Dr. Kerim Tahirov, Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ali Akbaş, Dilbilimci-Türkolog Prof. Dr. Ahmet Bican Ecilasun ve Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız İsmailova katılımcılara bilgi verdi.

Program, Azerbaycanlı sanatçı Zülfiye İsmailova ve Azerbaycanlı halk ozanı Selehaddin Dündar da Vagif'in eserlerini seslendirmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.