Sakarya

İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü

19:34 10 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Coş, mesajında İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünü milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın coşku ve kıvancını yaşadıklarını kaydetti.

İstiklal Marşı'nın 96 yıl önce milletin en zor günlerinde, vatan sevgisi, hürriyet ve bağımsızlık mücadelesini verdiği, İstiklal Savaşı’nın tarifi mümkün olmayan güç şartları altında yerini bulduğu, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılan ve tarih sahnesinden yok edilmek üzere olan bir milletin hasletlerini ve değerlerini en veciz şekilde ifade eden, yeniden varoluş ve şahlanışını anlatan bir destan olduğunu belirten Vali Coş,

"Bağımsızlığımızın simgesi olarak semalarımızda 96 yıldır gür bir seda ile yankılanan Milli Marşımızın Şairi, Büyük Mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u da vefatının 81. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Coş, Mehmet Akif'in, o dönemde milletin çektiği acıları, sıkıntıları bizzat yaşadığını, kalbinden geçenleri bütün dünyaya haykırarak, istiklal aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Vatanına, bayrağına, bağımsızlığına aşkla bağlı olan Akif’in yazdığı bu destan, Kurtuluş Savaşı’nda istiklal ateşini alevlendirmiş, mücadele azmini güçlendirmiş, Milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güç haline dönüşmüştür. Vatan ve Bayrak sevgisinin timsali, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız başta olmak üzere eserleri ve şiirleriyle her zaman saygıyla yad edilecektir. Millet olarak İstiklal Marşı’mızda en güzel ifadesini bulan ortak milli ve manevi değerler ve hedefler etrafında birleşerek daha iyi, daha müreffeh bir gelecek için azimle, inançla çalışmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.