Sakarya

GENAR Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş:

00:53 16 Mart 2017
GENAR Yönetim Kurulu Başkanı Aktaş:

GENAR Araştırma Danışmanlık ve Eğitim Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş, AK Parti'nin kuruluşundan beri bir reform hükümetleri olduğunu belirterek, "Yani 2002'deki ezilmişlik, fakirlik, yoksulluk ülkenin kalkınması ve yatırımları kademe kademe iyileştirirken diğer taraftan sürekli reform yapmayı ve demokratikleşmeyi devam ettirdi." dedi.

Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformunun davetlisi olarak Serdivan ilçesindeki bir restoranda düzenlenen programa katılan Aktaş, burada yaptığı konuşmada son üç dört yıldır Türkiye üzerinde tüm argümanların denendiğini, ancak kimsenin Türkiye'yi yıkmaya gücünün yetmediğini söyledi.

Batının eski gücünde olmadığını bunun aksine Türkiye'nin de giderek güçlendiğini dile getiren Aktaş, "Türkiye gelişmişliğini ve güçlü temel yüzünü hissettirmeden bir 10 yıl daha ılımlı siyaset yapmış olsaydı belki 15. yılda kimsenin gücü bize yetmezdi. Sahaya erken çıktılar ama çok şükür erken toparladık. Suriye karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde rakipleriyle denk olacak hale geldik." diye konuştu.

Bir ülkenin sanayi çarklarının dönmesi ve fabrikalarının çalışması için meslek mezunu insana ihtiyaç olduğunu anlatan Aktaş, imam hatiplerle birlikte kapatılan meslek liselerinin aslında ekonomik gelişmeyi de olumsuz etkilediğini aktardı. Türkiye'ye kötülük yapmak isteyenlerin çok ince çalışma yaptığını ifade eden Aktaş, şöyle devam etti:

"Yeni anayasaya herkesin bir yaklaşımı vardır. AK Parti kuruluşundan beri bir reform hükümetleri oldu. Yani 2002'deki ezilmişlik, fakirlik, yoksulluk ülkenin kalkınması ve yatırımları kademe kademe iyileştirirken diğer taraftan sürekli reform yapmayı ve demokratikleşmeyi devam ettirdi. Sırf Güneydoğu meselesi, insan haklarıyla alakalı çıkan onlarca yasa vardır. Ben bunları AK Partili yöneticilerin dahi sayacağını düşünmüyorum çünkü çok fazla. Gelinen bu süreçte, devletin bürokratik vesayetin elinde olması, memur devleti olması ve CHP ile bu bürokrasinin özdeş olması, kurumlar eliyle devlet erkini elde tutmanın ilk kez halka geçeceği bir fırsat geliyor elimize. Bu reform sürecinde yürütme ve yasama doğrudan halkın eline ve denetimine geçiyor. Yargı da dolaylı olarak halkın denetimine geçiyor."

Dünyada yargı seçimiyle alakalı farklı yaklaşımların olduğuna değinen Aktaş, yeni anayasayla yürütme ve yasamanın doğrudan, yargının ise dolaylı olarak halka bağlanacağını vurguladı.

Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı olağanüstü derecede bilinçlendirdiğine dikkat çeken Aktaş, "15 Temmuzda kendisinin meydana çıkması ve sokakların dolup taşması o insanların sel gibi akıp gitmesi bir şuur halidir. Anayasa ve başkanlık sistemine AK Partinin reformluluk sürecinin bir devamı olarak bakıyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.