Sakarya

Suriyeli kadınlar Türkçe öğreniyor

17:14 27 Mart 2017
Suriyeli kadınlar Türkçe öğreniyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, KADEM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İHH işbirliği ile eğitime hazır hale getirilen Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nde kalan sığınmacı Suriyeli kadınlara yönelik Türkçe eğitimi verilmeye başlandı.

Sığınmacı kadınların topluma kazandırılması noktasında örnek çalışmalar gerçekleştiren KADEM Sakarya İl Temsilciliği, Suriyeli sığınmacı kadınlara Türkçe eğitimi veriyor.

KADEM Sakarya Temsilcisi Zehra Toçoğlu, sığınmacı kadınlara yönelik yeni projeleri de hayata geçireceklerini ifade etti.

Eğitim alan kadın ve çocukların sosyal hayata daha kolay entegre olacağını belirten Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Merkezde eğitim görenler, toplumu tanıyacak, dilimizi ve kültürümüzü öğrenecekler. İlimiz sığınmacı kardeşlerimizle dayanışma içinde olma konusunda örnek olacaktır. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 700 bin sığınmacı bulunuyor. Sığınmacı kardeşlerimizin toplumda yaşamlarını sürdürebilmeleri için bizim dilimizi anlıyor ve konuşuyor olması gerekir. KADEM ve Büyükşehir işbirliği ile merkezimizdeki 7 sınıfta sığınmacı kadınlara yönelik dil eğitimi ve meslek edindirme kursları verilmesini planladık. İleride dil eğitimini tamamlayan sığınmacı kadınların meslek hayatına kazandırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Sakarya halkına da yardımseverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.