Sakarya

"Gelecek Senin Sahip Çık" toplantısı

00:43 28 Mart 2017
"Gelecek Senin Sahip Çık" toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, hızlı karar verebilmek, 2023 hedeflerine hızlı ulaşabilmek için cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Sakarya şubesince, Serdivan Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Gelecek Senin Sahip Çık" toplantısında konuşma yapan Dişli, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tavrına bakıldığında, doğru yolda olduklarını ifade etti.

Dişli, geçmişte Sultan Abdülhamid'e yapılanların şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığını ifade etti. Avrupa'nın 2008'den bu yana krizden çıkamadığını, Batı'da yabancı düşmanlığı başladığını anlatan Dişli, şunları kaydetti:

"İsviçre, orada yaşayan Türklere 'Evet verecekseniz gidin orada yaşayın, bu ülkede hayır vermek zorundasınız' diyor. Alman gazetelerinde yine aynı şeyleri görüyorsunuz. Tüm Avrupa el birliği yapmış 'hayır verin' diyorlar. Bugün dünyanın en büyük havaalanını yapıyoruz. Bunun için Avrupa'daki havaalanlarının değeri kalır mı? Türk Hava Yolları son 5 yıldır Avrupa'nın en önemli havayolu şirketi. Kanal İstanbul yapacağız. Kanal İstanbul bittiği zaman, yıllık 8 milyar dolar sadece ticari ve askeri gemilerin geçişinden ücret alacağız. Bunları durdurmak istiyorlar. Bunlar, Cumhurbaşkanımızın 2011 yılında koyduğu 2023 hedefleriyle alakalı. 2023'te Türkiye, dünyanın en büyük ekonomisinden birisi olacak. 2 trilyon dolar gayri safi yurt içi hasılası, 25 bin dolar kişi başına düşen milli geliri olacak. Biz hızlı karar verebilmek, 2023 hedeflerine hızlı ulaşabilmek için bu cumhurbaşkanlığı yönetim sistemini hayata geçirmemiz lazım."

- "Anayasa değişikliği tercih değil ihtiyaçtır"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da katılımcılara derneğin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Olpak, geçmişteki darbeler ile muhtıralara değinerek o süreçlerin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen Olpak, "Bizlere göre, 16 Nisan'da bizlerin önüne sunulan anayasa değişikliği bir tercih değil bir ihtiyaçtır." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz'da darbelere pabuç bırakmayacağını gösterdiğini vurgulayan Olpak, "Biz iş dünyası olarak anasayalardan etkilendik ve etkileniyoruz. Biz mevcut sistemin arızalı olduğunu ifade eden gruplardan bir tanesiyiz." şeklinde konuştu.

Olpak, iş dünyasının belirsizliği sevmediğini, anayasanın, milletin hakkını korumak için yazıldığını söyledi.

Anayasanın uygulanmasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını anlatan Olpak, "O anayasanın uygulamalarına geldiğinde meşru iktidarları köşeye sıkıştırmak ve iş dünyasının ayağını bağlamak şeklinde çalıştığını görüyoruz. Özellikle son iki darbe anayasasının çerçevesinde bunu görüyoruz. Milletin desteğini arkasına almayı başaranlar olduğu zaman da o maddelerin aralarına koydukları tuzaklarla bizi ve siyasetçileri köşeye sıkıştıran o garip vesayetçi zihniyetle karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı.

Olpak, ülkenin iş adamlarından yatırım istediğini, iş adamlarının ise bunu sağlamak için huzur, güven ve istikrar istediğini söyledi.

- "Çok fazla seçim bizi yoruyor"

İş dünyası olarak karmaşadan uzak bir şekilde önlerini görmek istediklerini belirten Olpak, şunları kaydetti:

"İş dünyası olarak engellerin olabildiğince bizden uzaklaşmasını ve kaosun olmamasını isteriz. Verimsizlik, zamanında iş yapmamak, iş dünyasını batırır. Belirsizlik iş dünyası açısından çok kötü. Bu referandum inşallah iş dünyası için önemli bir fırsat olacaktır. Onun için 'Gelecek Senin Sahip Çık' diyoruz. Çok fazla seçim bizi yoruyor. Eğer millet bu noktada tercihini 'evet'ten yana kullanırsa 5 yılda bir seçimle karşı karşıya kalacağız. Biz, bir yılda iki defa sandığa gittikten sonra 5 yıl sandığa gitmeyeceğiz. Ben iş dünyası için bunun çok önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum."








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.