Sakarya

KARGEM yıl sonu sergisi açıldı

13:57 26 Mayıs 2017
KARGEM yıl sonu sergisi açıldı

Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) el sanatları ve resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu kent meydanında hazırlanan serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergide KARGEM'de 180 kadının yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin beğeniye sunulduğunu belirtti.

İspiroğlu, "Kurslarda çeşitli meslek öğrenen hanım kardeşlerimiz yıl sonunda becerilerini sergileyip aile bütçesine katkıda bulunuyorlar." dedi.

Karasu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı Püskül ise KARGEM'in amaçlarından ve öneminden bahsetti.

Kursların en önemli özelliğinin insanın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak olduğunu ifade eden Püskül, "Her yaş grubundaki fertlerin, günün gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını sağlayarak, farklı meslek sahibi olmalarını amaçlar. Onları eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücüne ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektöründe değerlendirmek KARGEM'in en başta gelen amaçları arasındadır." diye konuştu.

Farklı yaş gruplarından kursiyerlere eğitim verildiğini ifade eden Tatlı, KARGEM'de takı tasarım, nakış el ve makine nakışı, giyim, mis sabun, ev mefruşat, resim ve haftanın bir günü pastacılık kursları olduğunu, bu yıl ise deri kursunun da açıldığına dikkati çekti.

Sergi açılışına, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları Murat Çelik, Hamza Uğur, Yakup Gençbay, Savaş Sancaktar, İlçe Nüfus Müdürü Hayriye Töre, KARGEM sorumlusu Sebahattin Toka, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam'ın eşi Petek Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun eşi Tülin İspiroğlu ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.