Sakarya

"Vurulma anımızı gösteren kayıtlar makaslanmış"

11:28 05 Haziran 2017
"Vurulma anımızı gösteren kayıtlar makaslanmış"

EMRE AYVAZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliğini işgal eden askerlerin ateş açma ile bazı vatandaşların yaralanma anlarının yer aldığı güvenlik kamera kayıtlarında zaman kaybının oluştuğu bilirkişi raporuna yansıdı.

Sakarya Valiliğinde yaralanan ve vurulma anlarının güvenlik kamerası kayıtlarında yer almaması durumunun araştırılmasını isteyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Avukat Mehmet Akyazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi gecesi Sakarya Valiliği bahçesinde ayağından yaralandığını, uzun bir tedavi süreci geçirdiğini söyledi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına katıldığını anlatan Akyazıcı, 15 Temmuz'da hem bir vatandaş hem de bir hukukçu olarak olayın müşteki tarafında olduklarını kaydetti.

- B planı delilleri karartma eylemi

Akyazıcı, Sakarya'daki davaya katıldıklarını aktararak, "Mahkemede yargılama alanında sıkıntı yok ama enteresan bir şekilde gerek Sakarya'da gerek başka illerde FETÖ'cüler bana göre tek bir noktadan yönlendirilerek inanılmaz rahat davranış, tavır sergiliyorlar. Hepsi aynı şeyi yapıyor, aynı davranışı sergiliyor. Bana göre tek bir noktadan yönlendiriyorlar, talimat alıyorlar." ifadesini kullandı.

Deliller noktasında sıkıntılar olduğuna işaret eden Akyazıcı, "Zamanla bu deliller toplanarak sağlıklı karar verilecek. Bir hukukçu olarak FETÖ'cülerin darbe girişiminden sonra ikinci plan olarak delilleri karartma eylemine girdiklerini düşünüyorum." dedi.

Gazi Akyazıcı, atış artıklarının tespiti için yapılan svap işleminden önce askerlere ellerinin yıkatıldığına dair basında haberlerin çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bunun kimlerin ateş ettiğini ortaya çıkartılması alamında önemli bir delildi ve bu delil çaktırmadan yok edildi. Önemli delillerden birisi de bizim vurulma anımızı gösteren kamera kayıtları. Bu kamera kayıtlarında da bir sıkıntı var. Soruşturma sırasında emniyete davet edip kamera kayıtlarını gösterdiklerinde tespit ettim. Saat 00.50'de vurulduk. Bizim vurulma anımızı net gösteren kamera 00.48'de duruyor, 00.59'da çalışmaya başlıyor. O ara makaslanmış, alınmış. Bunu ben ezbere, yorum olarak söylemiyorum. Soruşturma aşamasında bu kamera kayıtları üzerinde yapılan bilirkişi incelemesinde bizim dediğimiz husus bilirkişi tarafından tespit edilmiş."

- "Adalet en kısa sürede tecelli edecek"

Bu durumu duruşmada dile getirdiklerini, mahkeme başkanının Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazarak bunun araştırılmasını istediğini kaydeden Akyazıcı, kamera kayıtlarının FETÖ'cüler tarafından silindiğini düşündüğünü ifade etti.

Adaletin mutlak anlamda tecelli etmesini istediklerini belirten Akyazıcı, adaletin doğru ve en kısa sürede tecelli edeceğine inançlarının tam olduğunu, bu noktada en ufak tereddütleri bulunmadığını, devletin yanlarında olduğunu söyledi.

Akyazıcı, kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin de suç duyurusunda bulunulmasını talep ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaralanmaya ilişkin en somut deliller yok ediliyor, bu kamera kayıtları dışında somut bir delil yok. Hukukun temel kuralı, şüpheden sanık yararlanır. Dolayısıyla şüphe var, sanık yararlanır. 15 gazi var yaralanmış ama kimin vurduğu belli değil. Vuran belli olmadığı için hiçbiri bizim yaralanmamızla ilgili ceza almayacak. Adam öldürmeye teşebbüs var ama somut deliller yok edilmiş, dolayısıyla ispatlayamıyoruz, Ben mutlak anlamda silindiğini düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.