Sakarya

Toyota Türkiye Fabrikası çalışanları iftarda bir araya geldi

14:28 16 Haziran 2017
Toyota Türkiye Fabrikası çalışanları iftarda bir araya geldi

Sakarya'daki Toyota Türkiye Fabrikası'nın çalışanları iftar programında bir araya geldi.

Arifiye ilçesindeki fabrika yerleşkesinde düzenlenen programda konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, geleneksel olarak gerçekleştirdikleri iftar organizasyonuna katılımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Japonya dışında Toyota'nın yeni global platformunda araç üreten ilk fabrika olmaktan ve aynı zamanda Türkiye'de üretilen ilk hibrid aracı üretmekten dolayı ayrıca gurur duyduklarını anlatan Kato, "Şu anda üretimlerimiz tam kapasite ve yoğun bir şekilde devam ediyor. Dünyanın her yerinden yoğun bir müşteri talebiyle karşılaştık ve bu talebi karşılamak için büyük çaba gösteriyoruz. Toyota CH-R ile Sakarya'nın ihracatına önemli bir katkı sağladığımız için de ayrıca çok memnunuz. Takip ettiğim kadarıyla bu yıl başından ilk beş ay içinde diğer iller arasında ihracatını yüzde 235 oranında en çok arttıran il Sakarya oldu. İhracattaki bu artış yerel ekonomide de bir canlanmaya sebep oldu." şeklinde konuştu.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da fabrika çalışanları ile iftar yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Fabrikanın gösterdiği başarıları yakından takip ettiklerini anlatan Coş, "Gelişmeleri memnuniyetle öğrendik. Bu büyük başarının yakalanmasında, elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başarının kalıcı olmasını, yeni yatırımlarla yeni modellerle desteklenmesini temenni ediyoruz. Toyota Sakarya ile özdeşleşti ama giderek model sayısında da artış olunca Türkiye ile de özdeşleşti. Türkiye'nin ihracatında gelişmesinde önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'ye yatırım yapan yanılmaz kazanır. Her zaman çalışanların yanındayız." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.