Sakarya

Ramazan Bayramı kutlanıyor

14:10 25 Haziran 2017
Ramazan Bayramı kutlanıyor

Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük'te Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programları düzenlendi.

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki Mimar Sinan Camisi'ne gelenler, bayram namazı için saf tutarak namazlarını eda etti. Cemaat, bayram namazını kıldıktan sonra okunan hutbe ve duanın ardından birbirleriyle caminin bahçesinde bayramlaştı. Daha sonra mezarlıkları ziyaret edenler, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Kentteki diğer camilerde de bayram dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Sakarya Valiliği'nce, Serdivan ilçesindeki Türkiye Vagon Sanayi AŞ'nin lokalinde bayramlaşma programı düzenlendi.

Programa, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Şaban Dişli, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, İl Garnizon Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı.

- Zonguldak

Zonguldak Camlı Köşk'te gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Ali Kaban, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Daha sonra protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gaziler Derneği ve huzurevini ziyaret etti.

- Bartın

Bartın Valiliği Salonu'ndaki bayramlaşmada konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, bayramların her zaman paylaşma anlamına geldiğini, bu vesileyle varsa kırgınlıklardan arınmak gerektiğini söyledi.

Bayramların ciddi anlamda kaynaştırma etkisi olduğunu ve bunun özellikle il dışından gelenlerle köylerdeki nüfusun artmasıyla görüldüğünü anlatan Dirim, şöyle konuştu:

"Turizm bölgelerimize de çok sayıda insan geldi ve özellikle İnkumu ve Amasra'da ciddi bir hareketlilik var. Yaz sezonunun da başlamasıyla bu hareketlilik devam edecektir. Tabii dünyanın birçok bölgesinde kardeşlerimiz bir araya gelemiyorlar. Yarın ne olacağını bilemiyorlar. Topraklarından ayrılan birçok insan var. Bu vesileyle bayramın, kardeşlerimizin acılardan kurtulmasına da vesile olmasını temenni ediyorum."

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Albay Vedat Selvitop, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Arslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı bayramlaşma programı, Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ziyareti ile sürdü.

- Düzce

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde de kent meydanında geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, ilçe sakinleri bir araya gelerek bayram tebriğinde bulundu.

Bayramlaşmanın ardından bazı vatandaşlar Deprem Şehitliği'ni ziyaret etti

- Karabük

Karabük'te de Ramazan Bayramı dolayısıyla program düzenlendi.

Polis evinde gerçekleştirilen etkinlikte, Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Mülkiye Başmüfettişi iken son valiler kararnamesiyle Karabük'e atanan ve bugün görevine başlayan Karabük Valisi Kemal Çeber, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Rafet Vergili, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Daha sonra protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, bazı dernekler ve huzurevlerini ziyaret etti.

Öte yandan, Safranbolu ilçesinde düzenlen programda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ile diğer protokol üyeleri, kentteki kolluk kuvvetleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.