Sakarya

Sakarya'da FETÖ/PDY davaları

16:25 03 Temmuz 2017
Sakarya'da FETÖ/PDY davaları

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla açılan 2 ayrı davanın görülmesine başlandı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı yapılan duruşmalara, tutuklu sanıklar Serdar İskender, Çetin Özen, tutusuz sanık Leyla Sert Özen ile avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerin özetinin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanmadığını savunan sanık İskender, 2001 yılından beri öğretmenlik yaptığını ve üye olduğu KHK ile kapatılan Sakarya Eğitimciler Derneği'nden 30 Haziran 2016'da istifa ettiğini söyledi.

Sanık İskender, 2009 yılından beri Bank Asya'da hesabının bulunduğunu, talimatla bu bankaya para yatırmadığını öne sürerek, "Kapanana kadar bankayı aktif bir şekilde kullandım. Hakkımdaki tanık ifadesini ve 'FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği' suçlamasını kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanık Çetin Özen de doktor olduğunu ve darbe girişiminden sonra ihraç edildiğini kaydetti.

Mesleği gereği Küresel Doktorlar Sakarya Sağlık Derneğine üye olduğunu kaydeden sanık Çetin, "Bir, iki kez aidat ödediğimi hatırlıyorum. Bu dernek KHK ile kapatılmadı, 2015 yılında kendiliğinden feshedildi. Bu derneğin faaliyetlerine katılmadım. Toplumsal fayda ve meslek bilgimi geliştirmek amacıyla bu derneğe üye oldum." savunmasında bulundu.

Özen, faizsiz bankacılık yaptığı için 2002 yılında Bank Asya'da hesap açtığını dile getirerek, bu bankaya talimatla para yatırmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyordum." diye konuştu.

Tutuksuz sanık Leyla Sert Özen de hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık İskender'in tutukluluk halinin devamına, sanık Çetin Özen'in adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, "ByLock" yazışma içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar vererek, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmaları erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.