Sakarya

TÜVESAŞ'a ziyaret

14:43 26 Temmuz 2017
TÜVESAŞ'a ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkan Yaşar Coşkun ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. (TÜVESAŞ) Genel Müdürü İlhan Kocaarslan'ı ziyaret etti.

Kocaarslan, Türkiye’deki sistemlerin millileştirilmesinin önemli olduğunu ve ülkede birçok alanda yabancı sanayi sistemleri ve yerli olmayan ürünler kullanıldığını söyledi.

En büyük amaçlarının ülkenin içerisindeki sistemlerin yerlileştirilmesi olduğunu belirten Kocaarslan, şunları söyledi:

"Bunu yaparken tabi ki siz sivil toplum kuruluşlarının da desteği bizim için çok önemli. Bu yol da, ülkemiz içerisinde ki ürünlerin ve sistemlerin millileştirilmesi için gereken desteği vereceğinizden şüphem yok. Yurt dışında ki yabancı firmaların yapıp bizim yapamayacağımız hiçbir proje yoktur. Ben inanıyorum ki içerimizde bulunan yerli mühendis ve sanayicilerimiz her türlü projeyi ve uygulamayı milli değerleri koruyarak rahatlıkla yapabilirler."

MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun da MÜSİAD olarak yerli ve milli üretimin her zaman destekçileri olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin gerek sanayi olarak gerekse ekonomik açıdan gelişen ve büyüyen bir ülke olduğunu ifade eden Coşkun, "Bunun en büyük destekçileri tabi ki yerli iş adamları ve sivil toplum kuruluşları. Biz MÜSİAD Sakarya olarak bünyemizde barındırdığımız iş adamlarımız ile beraber yurt içi ve yurt dışı ticaret de her zaman ülkemizin menfaatleri için çalıştık. Yine aynı şekilde Türkiye’de olacak yeni projelerde milli sanayimizi korumak ve geliştirmek adına üzerimize düşeni en iyi şekilde icra etmeye çalışacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.