Sakarya

"Pamukova Ekopazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali"

19:39 23 Eylül 2017
"Pamukova Ekopazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali"

Sakarya'da "Pamukova Ekopazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Pamukova ilçesinde belediye meydanında kurulan stantlarda bölgede üretilen doğal ürünlerin sergilendiği festivalde, vatandaşlar doğal ürünleri bir arada görme imkanı buldu.

Yörede üretilen ayva, üzüm ve çileğin maskotlarla tanıtıldığı festivalde, oyuncu Alparslan Özmol da katılımcılara Pamukova ayvasını tanıttı.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Yönetim Kurulu (TAŞPAKON) Başkanı Gökhan Tufan, burada yaptığı konuşmada, etkinliğin anlamının çok büyük olduğunu söyledi.

Yöresel lezzetlerin korunması ve farkındalığının arttırılmasının, konfederasyonun en büyük misyonları arasında yer aldığına işaret eden Tufan, şöyle konuştu:

"Bu lezzetler önce kendi vatandaşlarımıza anlatılmalı. Daha sonra Türk mutfağının global manada dünyaya yayılması için yapılan bu etkinlikler çok büyük önem taşıyor. Biz de 7 bölge federasyonumuz ve 60 ildeki ve ilçelerinde 60 derneğimizle bu tarz etkinlikleri destekliyor, mümkün olduğu kadar bulunmaya çalışıyoruz. Türk mutfağı adına yapılan bu tür etkinlikleri gönülden destekliyoruz. Amacımız bu festivali daha ileriye taşımak. Bunun uluslararası manada daha iyi yerlere gelmesi için bu desteği vereceğiz. Yöreselli, Türk mutfağını destekleyen, milli değerlere destek veren bütün yerel yönetimlerin yanındayız."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ise bu tür organizasyonların yörelerin değerlerinin ortaya çıkarılması ve bunların pazarlanması noktasında çok büyük yarar sağladığını ifade ederek, "İnşallah bu faaliyetler Pamukovamızın değerlerinin ortaya çıkarılmasında, onların ülke içi ve dışına pazarlanmasına çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Pamukova Kaymakamı Recai Karal da geçen yıl başladıkları festival düzenleme görevini, Pamukova ve Pamukova Ayvasını Tanıtma Derneği'ne (PAYDER) teslim etmenin haklı gururunu yaşadığını belirterek, "Niyetler halis, idealler samimi olunca inanmış gönüllerle daha çok güzel eserler oluşturacağına inancım tamdır. Bize bu güzel vatanı bağışlayan Allah'a şükürler olsun. Bu vatanı koruyan, bize emanet eden ecdadın önünde saygıyla eğiliyorum. Bu coğrafyanın güzelliği, bereketi bu güzel insanların samimi fedakarlığıyla birleşince ne kadar güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser de festivalin ikincisini yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

İlçe genelinde 40 bin dönüm arazide ayva üretildiğini aktaran Keser, "Bu yıl 50 bin ton civarında ayva rekoltesi var. Ayvanın anavatanı Pamukova'dır. Bunu Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Sakarya Ziraat Odası, Pamukova İlçe Tarım Müdürlüğü söylüyor. Benim dememle olmaz onların elinde veriler resmi rakamlar var. Ayvanın merkezi, anavatanı Pamukova'dır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından ürününü tarladan sofraya daha sağlıklı ve güvenli ulaştırmak için çaba harcayan çiftçilere başarı belgesi takdim edildi.

Daha sonra en iyi ayva, ayva reçeli ve ayva tatlısı yarışmasında ilk üçe girenlere ödülleri verildi.

Yemek ikramının ardından protokol üyeleri stantları gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.